Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 00:08

Με 25 ευρώ η εξέταση στο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο συν 5 ευρώ για το εισιτήριο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πέντε ευρώ για το εισιτήριο και 25 ευρώ για την εξέταση θα πληρώνουν από σήμερα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας όσοι κλείνουν ραντεβού για εξέταση στο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο… Πρόκειται για νέο εξοπλισμό που αγοράστηκε με χρήματα από το ΕΣΠΑ…

Η διοίκηση του Νοσοκομείου λέει ότι τα 25 ευρώ είναι τιμή χαμηλή και πως για τον καθορισμό της ελήφθη υπόψη η κοινωνικοοιονομική κατάσταση.
Σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου σημειώνεται ότι «πριν από ενάμιση μήνα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας προμηθεύτηκε μέσω των Κοινοτικών Πόρων του ΕΣΠΑ ένα σύγχρονο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο που αποτελούσε και στόχο δεκαετίας. Με απόφασή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε απόλυτη συνεργασία με το Ιατρικό Προσωπικό του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου, κάνει γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21/01/2013 το ψηφιακό Δερματοσκόπιο τίθεται σε παραγωγική λειτουργία. Συνεπώς εξετάσεις που προϋποθέτουν χρήση του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένα μέσω τηλεφωνικού ραντεβού. Ταυτόχρονα γνωστοποιείται ότι οι ανωτέρω εξετάσεις επειδή δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο η Διοίκηση με απόφασή της όρισε την κατώτατη δυνατόν τιμή των 25,00 Ευρώ για το κόστος τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί».
Επίσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Κάθε μέρα που περνά προσπαθούμε να βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Νοσοκομείο μας. Αυτό αποτελεί μία συνεχής και διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει συλλογική, μεθοδική και συντονισμένη δράση. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν αφήνουμε ούτε μέρα αλλά ούτε και λεπτό να πηγαίνει χαμένο. Από Δευτέρα ξεκινά την λειτουργία του το Ψηφιακό Δερματοσκόπιο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο Διευθυντές του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου κ. Παναγιώτη Μίντζια και κ. Κωνσταντίνο Κονταργύρη για τις πολύχρονες προσπάθειές τους προκειμένου ο στόχος της προμήθειας του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου να γίνει για το Νοσοκομείο μας πραγματικότητα».