Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 18:20

Έρχονται μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Την πρότασή του για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ, η οποία για την πόλη της Καλαμάτας θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, παρουσίασε το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης, Ανδρέας Καραγιάννης…

Ειδικότερα, στον Καποδιστριακό Δήμο Καλαμάτας προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από 80% σε 60%, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Άριος και Αρφαρών προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από 80% σε 40%, καθώς επίσης η μείωση των τιμών σε συγκεκριμένες κλίμακες κατανάλωσης.
Στο Ασπρόχωμα προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από το 80% στο 20%, ενώ ανάλογη μείωση θα γίνει για τις κτηνοτροφικές μονάδες.
Για τους πολύτεκνους προβλέπεται έκπτωση 50% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος, για τους τρίτεκνους έκπτωση 30% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος, καθώς επίσης για τους άπορους έκπτωση 50% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος.
Όσον αφορά τη σύνδεση με την αποχέτευση, η προκαταβολή μειώνεται από 20% σε 10%, καθώς επίσης η εξόφληση θα μπορεί να γίνει σε 12 δόσεις αντί για 8.
Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Καραγιάννη, με τις εκπτώσεις αυτές η ΔΕΥΑΚ θα έχει μια απώλεια εσόδων ύψους σχεδόν 900.000 ευρώ, αν και σημείωσε ότι στην Επιχείρηση υπάρχει μια ωφέλεια περίπου 1.200.000 ευρώ από τις περικοπές των μισθών. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ναι μεν η ΔΕΥΑΚ δείχνει μεγάλη ευαισθησία για τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση και επιδιώκει να ελαφρύνει όσο μπορεί τους καταναλωτές, ταυτόχρονα όμως έχει καθήκον να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, πράγμα που σημαίνει ότι περιθώρια μεγαλύτερων μειώσεων δεν υπάρχουν.
Στ.Μ.