Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 19:18

Η Ν.Ε. του ΚΚΕ στην Ένωση Γονέων Καλαμάτας για τους μαθητές που υποσιτίζονται

«ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ»
Το υπουργείο Παιδείας και οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών, υποστηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που ζητάει να...

...καλυφθούν από τους Δήμους και την Περιφέρεια οι δαπάνες για το δεκατιανό των μαθητών εφόσον το κράτος αρνείται να διαθέσει χρήματα.
Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ συνάντησε την Ένωση Γονέων Καλαμάτας, που ανέδειξε το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας και συζήτησε μαζί της τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για άλλα, όπως τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, η μεταφορά των μαθητών, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Αντιπροσωπεία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το γραμματέα της Δημήτρη Οικονομάκο, το δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Τάσο Νιάρχο και τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, συναντήθηκε με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση κύρια πάνω στο πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία καθώς και ζητήματα που αφορούν τα κενά στα σχολεία, στη μεταφορά των μαθητών και ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.
Το θέμα του υποσιτισμού στα σχολεία σωστά αναδείχτηκε από την Ένωση Γονέων και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Το υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή τόσο εδώ όσο και αλλού προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα. Η πραγματική δυσφήμιση για τη Καλαμάτα και για τις άλλες πόλεις είναι ότι το 2013 πεινάνε παιδιά στα σχολεία συνέπεια των πολιτικών των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της αγγελικά πλασμένης ΕΕ. Σε μια εποχή με τεράστια ανάπτυξη τεχνολογίας και επιστήμης τα παιδιά πεινάνε στο όνομα του κέρδους, των τραπεζών και των εφοπλιστών.
Το ΚΚΕ δεν διαφωνεί ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα αλληλεγγύης για τη λύση του προβλήματος, μακριά όμως από ΜΚΟ, φιλεύσπλαχνες επιχειρήσεις που ξεπλένουν την εικόνα τους και έχουν απαλλαγή από την εφορία ή και δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία. Μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με τη βοήθεια των Δήμων.
Το ΚΚΕ ζητά όμως να παρέμβει άμεσα το κράτος δίνοντας μόνιμη και ουσιαστική λύση:
-Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.
-Η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουν τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης.
Για το ζήτημα των κενών στα σχολεία παραμένει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση ακόμα και τώρα στο τέλος Γενάρη π.χ σχολές ΕΠΑΣ ενώ είναι πάρα πολλές οι ώρες που χάθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Άμα γίνονταν όμως καμιά απεργία η κατάληψη θα έπεφταν όλοι πάνω στους καθηγητές-μαθητές για τις ώρες που χάνονται και το κακό που κάνουν στο τόπο. Αυτή είναι η υποκρισία τους και φανερώνει ανάγλυφα τη πολιτική τους.
Τέλος, για το ζήτημα της μεταφοράς, το ΚΚΕ εκτιμά ότι θα έχουμε νέα προβλήματα μέσα στο χρόνο και ειδικά με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς αν δεν λυθεί σε μόνιμη βάση από το υπουργείο».