Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 01:04

Μέχρι τώρα ο Δήμος Καλαμάτας έχει «φάει» τρία πρόστιμα από την Περιφέρεια για τα σκουπίδια

Μέχρι τώρα ο Δήμος Καλαμάτας έχει «φάει» τρία πρόστιμα από την  Περιφέρεια για τα σκουπίδια

ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ»
Τρία είναι μέχρι τώρα τα πρόστιμα που έχει «φάει» ο Δήμος Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μη τήρηση της νομοθεσίας όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών του…

Το τελευταίο πρόστιμο αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο λεγόμενο σταθμό μεταφόρτωσης, που έχει δημιουργηθεί από το Δήμο στο πεδίο βολής του Νέδοντα. Έχει ύψος 10.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προσφύγει στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για την επιβολή του προστίμου.
Ο Δήμος έχει φάει πρόστιμο και για την  κατάσταση που επικρατεί στη «Μαραθόλακκα». Και τότε προσέφυγε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος όμως απέρριψε την προσφυγή και τώρα ο Δήμος προτίθεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη.
Το πρώτο πρόστιμο αφορούσε το χώρο όπου είχε πρωτολειτουργήσει το σύστημα επεξεργασίας «Ram», στη Θουρία. Το σύστημα μεταφέρθηκε από εκεί στη «Μαραθόλακκα», όμως στη Θουρία έχουν παραμείνει δυόμιση χρόνια τώρα σκουπιδομπάλες. Και αυτή η υπόθεση θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.
Κατά τη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, επανέλαβε ότι η μόνη λύση είναι να δώσει άδεια ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, για την επαναλειτουργία του σκουπιδότοπου στη «Μαραθόλακκα» του Ταϋγέτου, πρόταση που βρήκε κάθετα αντίθετο τον  επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Στ.Μ.