Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 02:03

Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο ζήτησαν από τον διοικητή οι ειδικευμένοι ιατροί

ΜΠΕΖΟΣ-ΜΑΚΑΡΗΣ
Πέντε πολύ σημαντικά ζητήματα συζήτησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέλο, η νέα διοίκηση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ. Η ασφάλεια των χώρων του νοσοκομείου, η προοπτική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η βελτίωση των…

… παρεχόμενων υπηρεσιών στα επείγοντα και τα τακτικά ιατρεία, η ενίσχυση των εφημεριών των νοσοκομείων και η μέριμνα για την κάλυψη ανασφάλιστων ασθενών στα τακτικά ιατρεία, είναι τα βασικότερα ζητήματα που έθεσε ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Μανώλης Μάκαρης.
Στη συνάντηση με το διοικητή, Γιώργο Μπέζο, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Σαρμαντζής, η γραμματέας Χρυσάνθη Μάλλιου και ο ταμίας Ιωάννης Ευθυμίου.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το ενοποιημένο πια Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τις δομές αρμοδιότητάς του και εκφράστηκε η από κοινού καλή διάθεση για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία.
Ο διοικητής δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω τα θέματα του Νοσοκομείου μας με το πρόσφατα εκλεγμένο Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας. Θέλω να δηλώσω για ακόμα μία φορά, ότι τα αιρετά θεσμικά όργανα του ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού αποτελούν για την Διοίκηση του Νοσοκομείου στενοί συνεργάτες και βασικοί συντελεστές της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Η καθημερινή μας πρακτική επιβεβαιώνει ότι  μόνο με όρους συνεργασίας και κοινής συμπόρευσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ του Νοσοκομείου μας μπορούμε να προσδοκούμε αλλά και να πετυχαίνουμε τους κοινούς μας στόχους.
Αυτή τη υγιή σχέση συνεργασίας που οικοδομήσαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια με όλο το προσωπικό με τις όποιες θεσμικές του εκφράσεις. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι, στοχεύοντας στην περαιτέρω ουσιαστική αναβάθμιση των δομών υγείας του Νομού Μεσσηνίας».
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης δήλωσε: «Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε,  το δημόσιο νοσοκομείο έχει βασικότατο ρόλο στη προάσπιση της υγείας των πολιτών και πρέπει να ενισχυθεί. Το ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών προχώρησε σε μια πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατά την οποία ετέθησαν τα ακόλουθα βασικά ζητήματα: η ασφάλεια των χώρων του νοσοκομείου, η προοπτική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα επείγοντα και τα τακτικά ιατρεία, η ενίσχυση των εφημεριών των νοσοκομείων και  η μέριμνα για την κάλυψη ανασφάλιστων ασθενών στα τακτικά ιατρεία».