Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 02:22

Εγγυητής της χώρας και της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ είπε ο Π. Κουκουλόπουλος

Εγγυητής της χώρας και της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ είπε ο Π. Κουκουλόπουλος

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ  ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής για τη σταθερότητα της κυβέρνησης αλλά κυρίως για την στρατηγική ανάταξης της χώρας, υποστήριξε χθες το βράδυ ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «REX» στην Καλαμάτα...

Ήταν μια πολιτική εκδήλωση που εντάσσεται στη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου και η οποία είχε αρκετό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κάποιες φορές οι αναφορές του Πάρι Κουκουλόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις στο ακροατήριο. Ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ήρθε η ώρα «η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα» και αναφέρθηκε σε στρεβλώσεις και άδικα μέτρα, κάτι που ώθησε κάποιους από το ακροατήριο να ρωτήσουν γιατί το ΠΑΣΟΚ, ιδίως όταν ήταν κυβέρνηση, δεν έλυσε αυτά τα θέματα
Στην πολιτική εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε, καθώς, όπως είπε, αποδείχθηκε πλέον ότι αποτελούσε και αποτελεί τη μοναδική λύση. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να εφαρμόσει την πολιτική αυτή έχοντας απέναντί του όλα τα κόμματα, με αποτέλεσμα να υποστεί τρομερή απώλεια δυνάμεων, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει μαζί με την άνοδο της χώρας. Παραδέχτηκε ότι από την κατάσταση φαίνεται να επωφελείται πολιτικά περισσότερο η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει πάνω απ’ όλα τη σωτηρία της χώρας και μετά το κομματικό του συμφέρον.
Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι το κύριο θέμα του είναι ακριβώς η εθνική στρατηγική ανάπτυξης της χώρας, μαζί βέβαια με την επανεκκίνηση του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των μελών, άλλοι ζήτησαν από τον Πάρι Κουκουλόπουλο να υπερασπίζεται η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του όταν επικρίνονται από τη Νέα Δημοκρατία, άλλοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται στη μέχρι πριν ένα χρόνο αντιμνημονιακή ρητορική του σημερινού πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας, άλλοι ζήτησαν να καταργηθούν μια και καλή τα σοβιέτ στην Ελλάδα, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να ανοίξουν κανονικά τα κλειστά επαγγέλματα, να απολυθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το μέλος της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Γιάννη Χριστόπουλου και σύντομη ομιλία του συντονιστή της ΝΟΕΣ, Μιχάλη Σούμπλη.
Στ.Μ.