Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 21:15

«Πυροτέχνημα εν όψει του Τριωδίου» η εξαγγελία περί μείωσης των δημοτικών τελών

«Πυροτέχνημα εν όψει του Τριωδίου» η εξαγγελία περί μείωσης των δημοτικών τελών

ΚΑΤΑ ΤΟΝ Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑ
«Μόνο ως πυροτέχνημα, εν όψει του Τριωδίου, μπορούν να χαρακτηρισθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παύλο Μπουζιάνη, περί μειώσεως των δημοτικών τελών…

…κατά 10% στα τέλη των κοινοχρήστων χώρων των επαγγελματιών»! Αυτό τόνισε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, που ζήτησε ουσιαστικές μειώσεις.
«Δίκην νεοαποικιοκρατών κουβάλησε η δημοτική αρχή χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, με αντάλλαγμα μια χούφτα ψήφους. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική αλλά μικροπολιτική κουτοπονηριά», τόνισε ο κ. Μπρεδήμας, που παρουσίασε την πρόταση της παράταξής του, η οποία έχει ως εξής:
-Απαλλαγή 100% για την πρώτη τριετία στα δημοτικά τέλη, για τους νέους επαγγελματίες δημότες μας, που κάνουν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος με έδρα την Καλαμάτα και τα δημοτικά διαμερίσματα Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, ήτοι από 2013 έως το 2015.
-Απαλλαγή 100% για τα νέα ιατρεία, γραφεία δικηγορικά, συμβολαιογραφεία κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια, ήτοι 2013 και 2014.
-Απαλλαγή κατά 100% για τους μακροχρόνια άνεργους.
-Απαλλαγή κατά 100% για τους απόρους.
-Απαλλαγή κατά 50% για άτομα με αναπηρία άνω του 67%.
-Απαλλαγή κατά 100% για τις πολύτεκνες οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια.
-Απαλλαγή κατά 50% για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια.
-Απαλλαγή κατά 50% για τις μονογονεϊκές οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια.
-Απαλλαγή κατά 50% από την καταβολή δημοτικών τελών για τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου που αποδεδειγμένα έχουν απώλεια εισοδήματος το 2012.
-Απαλλαγή κατά 50% για τα καταστήματα που έχουν μείωση εσόδων και κερδών πάνω από 30%.
-Απαλλαγή κατά 100% για τα εκατέρωθεν καταστήματα της Αριστομένους, λόγω των εκτελούμενων έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.
Ο κ. Μπρεδήμας τόνισε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής, ο Δήμος στις 31/12/2012 είχε πλεόνασμα ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επιπλέον έχει μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού κατά 30%, έχει μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων κατά 30% και κατά συνέπεια και το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών, ενώ και τα δάνεια του Δήμου έχουν ρυθμιστεί με ευνοϊκούς όρους. Όλα αυτά, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δίνουν τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να προβεί σε ουσιαστικές μειώσεις.
Ωστόσο τόνισε ότι «πέρα από τις εξαγγελίες εντυπωσιασμού υπάρχει η ουσία και η ουσία δεν είναι να παρουσιάζει πλεονάσματα το ταμείο του Δήμου αλλά να πλεονάζουν οι προσφορές προς τους δημότες, χωρίς βεβαίως να κινδυνεύουν τα οικονομικά του Δήμου».
Στ.Μ.