Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 02:58

Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων διατηρητέων να φροντίσουν τα κτήρια τους

Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων διατηρητέων να φροντίσουν τα κτήρια τους

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ
Έκκληση στους ιδιοκτήτες ετοιμόρροπων διατηρητέων κτηρίων να λάβουν άμεσα μέτρα άρσης της επικινδυνότητάς τους, κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Χρίστος Ριζάς. Από διάφορα ετοιμόρροπα τις τελευταίες ημέρες πέφτουν σοφάδες και κεραμίδια, με κίνδυνο για όσους περνούν από κάτω…

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι μηχανικοί του Δήμου κατέγραψαν ήδη τα προβλήματα που υπάρχουν στα ετοιμόρροπα διατηρητέα και την Τρίτη στα κτήρια αυτά που ανήκουν  στο Δήμο θα γίνουν παρεμβάσεις για την  άρση της επικινδυνότητας, με την εποπτεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν  με καλαθοφόρο όχημα του Δήμου.
Σε ο,τι αφορά τα διατηρητέα που ανήκουν σε ιδιώτες, ο κ. Ριζάς τους κάλεσε να μεριμνήσουν  άμεσα για την άρση της επικινδυνότητας, διαφορετικά οι σχετικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τον ίδιο το Δήμο με δαπάνες όμως που θα καταλογιστούν στους ιδιοκτήτες. Βέβαια και στο παρελθόν έχει διατυπωθεί η ίδια απειλή προς τους ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων διατηρητέων, η οποία όμως πάντα μένει στα λόγια. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το διατηρητέο κτήριο των Μύλων στο Λιμάνι της Καλαμάτας, κάτω από το οποίο περνούν καθημερινά πολλά παιδιά με τους γονείς τους, με προορισμό γειτονικό πολυκατάστημα. Από τους μύλους πέφτουν κομμάτια από τζάμια και σοφάδες και από τύχη δεν έχει σημειωθεί ατύχημα μέχρι τώρα.
Στ.Μ.