Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 16:25

Και νέα απ’ ευθείας ανάθεση για την απομάκρυνση των σκουπιδιών

Φωτό αρχείο από το πεδίο βολής του Νέδοντα, όπου γίνεται η μεταφόρτωση των σκουπιδιών Φωτό αρχείο από το πεδίο βολής του Νέδοντα, όπου γίνεται η μεταφόρτωση των σκουπιδιών

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Νέα απ’ ευθείας ανάθεση για τη μεταφορά των σκουπιδιών, αποφάσισε να κάνει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Η ενιαία ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων έχει ζητήσει από το Δήμο συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου…

…να κρίνει αν οι συγκεκριμένες απ’ ευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες ή όχι. Η απόφαση αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η εισήγηση της πλειοψηφίας για τη νέα απ’ ευθείας ανάθεση, πάντα στον ίδιο «σκουπιδοεργολάβο», προκάλεσε τις ενστάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
«Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε τις ενέργειές σας ούτε να γινόμαστε συμμέτοχοι και συνένοχοι», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, τόνισε ότι η παράταξή του είναι διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική της δημοτικής αρχής όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αναθέσεις σε ιδιώτες.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκος Φωτέας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, δεδομένου ότι αιρετοί του Δήμου έχουν κληθεί από την εισαγγελία σε προανάκριση, για την υπόθεση της απομάκρυνσης και εναπόθεσης των σκουπιδιών. Συμφώνησε λοιπόν να γίνει η ανάθεση, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη επιλογή, όπως είπε, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να επιβληθούν επιπλέον όροι στον εργολάβο και κυρίως να υποβάλλει αυτός έγγραφα στοιχεία που θα βεβαιώνουν ότι τα σκουπίδια εναποτίθενται σε συγκεκριμένους νόμους χώρους.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας δεν δόθηκε καμία απάντηση σε όλες αυτές τις ενστάσεις.
Στ.Μ.