Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 16:09

Βράχια στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης και κατολίσθηση τοίχων σε Βέργα και Θουρία

Βράχια στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης και κατολίσθηση τοίχων σε Βέργα και Θουρία

ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΣ
Βράχια «έβρεξε» πάλι στην εθνική οδό (ένας Θεός να την κάνει!) Καλαμάτας-Σπάρτης. Το πρόβλημα στην κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά από επέμβαση του Δήμου Καλαμάτας…

Η δυνατές νεροποντές ήταν η αιτία που σημειώθηκε η κατολίσθηση στο ύψος του 14ου χιλιομέτρου της Εθνικής Οδού, στην περιοχή που σε μόνιμη βάση «βρέχει» βράχια, κοντά στη συμβολή με το δρόμο για τα Λαδοκάρβελα.
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τις συντηρήσεις αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, συνεργείο του Δήμου με ειδικό μηχάνημα έσπευσε στην περιοχή και καθάρισε το δρόμο, ο οποίος πάντως δεν είχε κλείσει.
Οι νεροποντές προκάλεσαν την κατάρρευση και δύο τοίχων αντιστήριξης, στη Βέργα και στη Θουρία, που επίσης δημιούργησαν πρόβλημα στη βατότητα οδών.
Ειδικότερα, στη Βέργα κατέρρευσε μανδρότοιχος κοντά στο «Καστράκι», ενώ ανάλογο πρόβλημα δημιουργήθηκε στη Θουρία, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.
Σε ό,τι αφορά τις λακκούβες, που έχουν γεμίσει πολλούς δρόμους της Καλαμάτας, ο κ. Ριζάς σημείωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τόνισε όμως αυτή την περίοδο δεν μπορεί να δοθεί η καλύτερη λύση, λόγω των θερμοκρασιών και της βροχής που δεν επιτρέπουν να κολλήσει σωστά η άσφαλτος. Κάλεσε λοιπόν τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί…
Στ.Μ.