Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 16:27

Καταγγέλλουν παράνομη καταστροφή του τάφου του πατέρα τους!

ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΓΟΥΡΟΥ
Καταγγελία για παράνομη και αυθαίρετη καταστροφή του τάφου του πατέρα τους, από το Δήμο Καλαμάτας, κάνουν οι αδελφές Ελένη και Βασιλική Σγούρου, που απευθύνονται εγγράφως στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ζητώντας την παρέμβασή του…

Οι αδελφές Σγούρου μας απέστειλαν προς δημοσίευση την έγγραφη διαμαρτυρία τους προς το δήμαρχο, η οποία έχει ως εξής:

 


«Κύριε Δήμαρχε, σε συνέχεια του σχετικού e-mail που αποστείλαμε στη Γραμματεία σας την 11η Ιανουαρίου 2013 και στο οποίο ποτέ δεν λάβαμε απάντηση, σας γνωρίζουμε την αυθαίρετη καταστροφή του μνημείου στο οποίο είναι θαμμένος ο νεκρός πατέρας μας Αριστόδημος Σγούρος από τον έφορο κ. Νικόλαο Θεοδωρόπουλο σήμερα Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, χωρίς την έγκριση και την έγγραφη ενημέρωση της οικογένειας του νεκρού, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Κοιμητηρίου.
Επιπλέον, σας γνωρίζουμε την απαράδεκτη στάση του κ. Μπουζιάνη και της γραμματέως σας κ. Ασημάκου, οι οποίοι, ο μεν κ. Μπουζιάνης αρνήθηκε να μας μιλήσει και μας έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, η δε κ. Ασημάκου αρνήθηκε κατηγορηματικά να μας επιτρέψει να σας ενημερώσουμε για το συμβάν, μας προσέβαλε κατάφωρα και μας έκλεισε και εκείνη το τηλέφωνο.

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε ο μισθοί όλων των ανωτέρω δεν προέρχονται από τα δημοτικά τέλη και τα χρήματα που καταβάλλονται στο Κοιμητήριο για την ταφή των νεκρών (άρα και από χρήματα που πληρώσαμε και εμείς) καθώς και από τα χρήματα που εισπράττει το Κοιμητήριο από την πώληση των αποψιλωμένων μαρμάρων των μνημείων των νεκρών (άρα και δικού μας πατέρα)? Αλήθεια που βρίσκονται οι γρανίτες του μνήματος του πατέρα μας??? Οι γρανίτες αυτοί μας ανήκουν και τους έχουμε πληρώσει και δεν είναι ιδιοκτησία του Κοιμητηρίου!!!!!!!!!!!!! Με ποιο δικαίωμα λοιπόν το Κοιμητήριο πούλησε αυτούς τους γρανίτες???????????? Τα έσοδα από τους γρανίτες μας ανήκουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε ποιος είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος που έδωσε εντολή στους εργαζόμενους στο Κοιμητήριο να καταστρέψουν ξένη ιδιοκτησία (το μνήμα του πατέρα μας) και να πετάξουν τα οστά του πατέρα μας στο χωνευτήριο, προσβάλλοντας τη μνήμη του, κάτι που αποτράπηκε μετά από παρακλήσεις  της γυναίκας που επιμελείται τον τάφο του πατέρα μας?

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε ποιος είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος που απαιτεί να του καταβάλουμε για δεύτερη φορά το φόρο κατασκευής μνημείου, που έχουμε ήδη πληρώσει στον κατασκευαστή του τάφου "Καλλικράτη"?

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε ποιος είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος που αρνείται να μας δώσει λεπτομερή ανάλυση των οφειλών μας στο Κοιμητήριο Καλαμάτας?

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε με ποιο δικαίωμα οι εργαζόμενοι στο Κοιμητήριο Καλαμάτας εισπράττουν εκ των προτέρων χρήματα από τους συγγενείς των νεκρών για την ενοικίαση οστεοθηκών που είναι κενές και περιμένουν μελλοντικές εκταφές και αρνούνται να μας διαθέσουν μία οστεοθήκη για τα οστά του νεκρού πατέρα μας? Αλήθεια, πως είναι δυνατό να υπάρχουν κενές οστεοθήκες στα Κοιμητήρια της Αθήνας και να μην υπάρχουν στο Κοιμητήριο Καλαμάτας???

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε με ποιο δικαίωμα η κ. Ασημάκου δεν μας επέτρεψε να μιλήσουμε μαζί σας για ένα τόσο σοβαρό συμβάν και πως εξασφαλίζεται από την πλευρά σας η ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη σε εσάς?

Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε με ποια κριτήρια ο κ. Μπουζιάνης επιλέγει σε ποιους πολίτες θα μιλάει και σε ποιους όχι, καθώς επίσης και με ποια κριτήρια αποφασίζει να πουλήσει τα μάρμαρα από τα  μνημεία των νεκρών?

Αυτά προς το παρόν και περιμένουμε απάντησή σας αυτή τη φορά............
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, Ελένη και Βασιλική Σγούρου».