Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 16:27

Μόνο μέσω Πρωτοκόλλου πληροφορίες από το Δήμο στους επικεφαλής των παρατάξεων!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤ.ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Στο Δήμο Καλαμάτας συμβαίνει και αυτό: Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ζήτησε στοιχεία από τις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να προετοιμάσει την εισήγησή του για την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο με παρέμβαση του δημάρχου, Παναγιώτη…

…Νίκα, απαγορεύτηκε η παραχώρηση των στοιχείων εάν προηγουμένως δεν υποβληθεί και έγγραφη αίτηση στο Πρωτόκολλο!
Πρόκειται για στοιχεία που ζήτησε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης και αφορούν τα δημοτικά τέλη, τα χρήματα που εισπράττονται, τα χρήματα που ξοδεύονται και το πού διατίθενται τα πλεονάσματα, εάν υπάρχουν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, «σήμερα ζητήσαμε τα πραγματικά στοιχεία για τα ανταποδοτικά τέλη. Ζητήσαμε δηλαδή στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα που φορολογούνται, για τα έσοδα που υπάρχουν, για τα έξοδα που γίνονται, ώστε να δούμε τι γίνονται τα λεφτά και πού πάνε τα πλεονάσματα, εάν υπάρχουν. Με παρέμβαση του δημάρχου ωστόσο μας ζητήθηκε να καταθέσουμε αίτηση στο Πρωτόκολλο προκειμένου να μας χορηγηθούν αυτά τα στοιχεία. Αυτό είναι πρωτοφανές, γι’ αυτό ζητήσαμε τη συνδρομή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς αρνούμαστε να πάμε στο Πρωτόκολλο, γιατί δεν είναι δυνατόν να μας βάζουν σε μια χρονοβόρα διαδικασία, όταν αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβουλίου και μέσα στο λίγο χρόνο που διαθέτουμε πρέπει να προετοιμαστούμε για 40 θέματα»!
Το θέμα των δημοτικών τελών θα συζητηθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος να ακυρωθούν τα υπέρογκα πρόστιμα για τα δημοτικά τέλη στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος.
Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα η θέση του «Δικτύου», όπως τη διατύπωσε ο Σταμάτης Μπεχράκης, έχει ως εξής: «Ακόμη και αν τα δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα ήταν λιγότερα από τα πραγματικά, η φορολόγηση των κατοίκων γινόταν με αυξημένους συντελεστές ώστε να εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα. Εφόσον λοιπόν υπήρχε ανταποδοτικότητα είναι άδικο να επιβάλλονται τώρα αυτά τα πρόστιμα. Δεν μπορεί εξάλλου να υπάρχει ανταποδοτικότητα μετά την παρέλευση χρόνων».
Στ.Μ.