Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 17:47

Κάλεσμα σε εκδήλωση στην Καλαμάτα για τη βία στα σχολεία και τα γήπεδα

Ηλίας Σακελλαριάδης, Μάκης Αναστασίου, Βασίλης Τσουλάκος, Γιώργος Ψυχογιαννης, Βαγγέλης Λουκαρέας και Μιχάλης Κουτίβας Ηλίας Σακελλαριάδης, Μάκης Αναστασίου, Βασίλης Τσουλάκος, Γιώργος Ψυχογιαννης, Βαγγέλης Λουκαρέας και Μιχάλης Κουτίβας

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ
Αν δεν συνειδητοποιήσει η κοινωνία το μέγεθος του προβλήματος της βίας στα σχολεία και στα γήπεδα, δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Η συζήτηση του προβλήματος για την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας είναι ο σκοπός της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με θέμα..

…«Η βία στα γήπεδα και στο σχολείο με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Πόσο επηρεάζει η κρίση;»…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «REX», με ομιλητή τον εκπαιδευτικό αθλητικής αγωγής Αλέκο Καποδίστρια και συντονιστή το δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Τσώνη.
Κάλεσμα στον κόσμο να πάει στην εκδήλωση απεύθυναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, ο Βασίλης Τσουλάκος, ο Ηλίας Σακελλαριάδης, ο Μάκης Αναστασίου, ο Γιώργος Ψυχογιαννης, ο Βαγγέλης Λουκαρέας και ο Μιχάλης Κουτίβας.
Ο Βασίλης Τσουλάκος ξεκίνησε μιλώντας για τη βία των νέων, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες η χώρα μας κατέχει την 4η θέση μεταξύ 41 χωρών σε περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού. Σε έρευνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 5.000 μαθητές από 167 σχολεία της χώρας, το 32% του δείγματος απάντησε ότι έχει υπάρξει κατ’ επανάληψη ή περιστασιακά θύμα εκφοβισμού.
Σε ό,τι αφορά τη βία στα γήπεδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «εκεί που οι αθλητικές εκδηλώσεις μεταβάλλονται σε πεδία εκτόνωσης των κοινωνικών συγκρούσεων και έκφραση κοινωνικών ανισοτήτων και των αδιεξόδων περιθωριοποιημένων ομάδων, όπου κάτω από αυτές τις συνθήκες στρατολογούνται ομάδες ή άτομα για παραβατικές πράξεις, όπου μέσα σε αυτές τις ομάδες εκκολάπτει το αυγό του φιδιού ο φασισμός, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιή αθλητισμό σε μια υγιή κοινωνία». Επιπλέον σημειώθηκε ότι όσο η κοινωνία θα πιέζεται, απαξιώνεται, εκβιάζεται, όσο ο κοινωνικός ιστός θα διαρρηγνύεται τόσο η βία στους αθλητικούς χώρους και τα σχολεία θα υφίσταται και θα μεγαλώνει».
Στ.Μ.