Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 16:48

«Καραφλές» έμειναν (προσωρινά) δύο νησίδες της Φιλελλήνων στην Καλαμάτα

«Καραφλές» έμειναν (προσωρινά) δύο νησίδες της Φιλελλήνων στην Καλαμάτα

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ
Ξεκίνησαν σήμερα εργασίες καρατόμησης των δέντρων σε δύο νησίδες της οδού Φιλελλήνων. Τα δέντρα που κόβονται είναι λεύκες και στη θέση τους θα μπουν κουτσουπιές, πλατάνια κ.ά…

Οι κάτοικοι της Φιλελλήνων, με τους οποίους συνομιλήσαμε πριν από λίγο, εκφράστηκαν θετικά για την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης των δέντρων, τονίζοντας ότι οι λεύκες είναι επικίνδυνες και προκαλούν ζημιές με τα κλαριά τους που σπάνε, προκαλούν αλλεργίες και άλλα προβλήματα με την κόλλα που βγάζουν τα φύλλα τους.
Άλλοι ωστόσο μας είπαν ότι η περιοχή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το κόψιμο των δέντρων, ιδίως τη θερινή περίοδο, που με τη σκιά και το θρόισμα των φύλλων η θερμοκρασία στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με άλλες γυμνές περιοχές της πόλης.
Οι λεύκες κόπηκαν στη νησίδα που βρίσκεται μεταξύ του Κολυμβητηρίου και του ΙΚΑ και στην από πάνω.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, μας είπε ότι ο ίδιος δέχτηκε τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής που του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το κόψιμο των δέντρων, ενώ σημείωσε ότι η ανάπλαση της νησίδας της Φιλελλήνων με τη φύτευση νέων δέντρων, θα γίνει σύντομα.
Στ.Μ.