Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 09:21

Οι φορείς πάλι στο δήμαρχο για το χαράτσι της ΔΕΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μπορεί να μην συμπαραστάθηκε εμπράκτως η δημοτική αρχή Καλαμάτας στη δράση των τοπικών φορέων, με επικεφαλής το Δικηγορικό Σύλλογο, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ωστόσο τώρα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τονίζει ότι πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις φτωχές οικογένειες και τους ανέργους.
Εκπρόσωποι των τοπικών φορέων επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας...

και ζήτησαν και πάλι τη συμπαράστασή του ώστε να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «υπήρξε σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στην αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της φοροεπιδρομής και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής».
Ο δήμαρχος μίλησε στους εκπροσώπους των φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Θανάσης Πετράκος, για τις προσφυγές που έχουν κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και οι Δήμοι, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό την ακύρωση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, καθώς και για τα εξώδικα που έχουν αποστείλει στη ΔΕΗ, ώστε να μην κόψει το ρεύμα σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «συμφωνήθηκε πως πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος λόγω φτώχειας, ανεργίας κ.λπ».
Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου θα συζητηθεί και πάλι αυτό το θέμα, με σκοπό την έκδοση απόφασης κατά του ειδικού τέλους και κατά της διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Στ.Μ.