Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 19:34

Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου πλήττει τα συμφέροντα του τόπου και των Μεσσηνίων

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Θα βλάψει τον τόπο η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Σε δήλωσή του τονίζει ότι ο ιδιώτης θα αυξήσει τα τέλη του αεροδρομίου κάτι που θα πλήξει και την τουριστική κίνηση...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση αντί να εντάξει και να χρηματοδοτήσει από το ΕΣΠΑ τα αναγκαία έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Αερολιμένα Καλαμάτας προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του.
Η πώληση του Αεροδρόμιου της Καλαμάτας όπως και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια διότι ο επενδυτής αποσκοπώντας στην γρήγορη απόσβεση και κέρδη θα αυξήσει τους φόρους των αεροδρομίων με συνέπεια την αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτήριων και τη μείωση ταυτόχρονα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.
Αυτό αποτελεί καταστροφικό σενάριο καθότι ο τουρισμός στη Μεσσηνίας θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα σε μια φάση όπου υπάρχουν προοπτικές για σημαντική αύξησή του. Και όλα αυτά γίνονται μάλιστα την στιγμή που η κυβέρνηση διατυμπανίζει την σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη. Συνεπώς υπάρχει πλέον  σοβαρός κίνδυνος να αντιστραφεί η παρουσιαζόμενη αύξηση προσέλευσης τουριστών στην περιοχή μας».