Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 12:01

Αναβολή για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις λόγω βιασύνης και προχειρότητας!

Αναβολή για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις λόγω βιασύνης και προχειρότητας!

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αν από κάποιον κινδυνεύει η περιμετρική οδός της Καλαμάτας, αυτός είναι το Ελληνικό Δημόσιο και όχι οι ιδιοκτήτες, που έχουν μπει στο στόχαστρο υψηλά ισταμένων… Η βιασύνη και η προχειρότητα του Ελληνικού Δημοσίου είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί…

…για το Σεπτέμβρη η δικάσιμος για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, στον κλάδο της περιμετρικής, από τον κόμβο Καρέλια (που όμως έχει μετακινηθεί στον Άγιο Φανούριο!) μέχρι την Αρτέμιδος.
Η δικάσιμος στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναβλήθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου 2013, έπειτα από αίτημα των δικηγόρων των ιδιοκτητών που απαλλοτριώνεται η γη τους με αναγκαστικό τρόπο.
Οι δικηγόροι τόνισαν ότι παραβιάζεται η νομοθεσία, γιατί δεν είχαν το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούν για τη δικάσιμο και να καταθέσουν τις αιτήσεις ιδιαίτερης αποζημίωσης κ.λπ.
Αυτό διότι το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε την αίτηση στο Πρωτοδικείο μόλις στις 22 Φεβρουαρίου, πριν ενάμιση μήνα δηλαδή. Ο νόμος ορίζει περιθώριο προδικασίας τουλάχιστον 60 ημερών, που σημαίνει ότι η δικάσιμος έπρεπε να οριστεί τουλάχιστον δύο μήνες μετά την κατάθεση της αίτησης.
Να λοιπόν που η βιασύνη και η προχειρότητα του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περιμετρική οδό Καλαμάτας και όχι οι ιδιοκτήτες, που έχουν κατηγορηθεί, από θεσμικούς και μη παράγοντες, επειδή πράττουν το αυτονότητο, προσπαθούν να υπερασπιστούν την περιουσία τους και τα συμφέροντά τους.
Στ.Μ.