Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 18:01

Επανέρχεται το Δημόσιο και ζητάει επίσπευση για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Θα επανέλθει το Ελληνικό Δημόσιο και θα ζητήσει να επισπευσθεί η διαδικασία για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, στο τμήμα από τον κόμβο του Νέδοντα (που έχει μετακινηθεί στον Άγιο Φανούριο…!) μέχρι την Αρτέμιδος…

Αυτό δήλωσε στην «kalamatajournal» ο δικαστικός αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ηλίας Νίκας, επισημαίνοντας ότι τη σχετική αίτηση θα την καταθέσει στο δικαστήριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, είπε ο κ. Νίκας, με διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, κατά 177 ιδιοκτητών, προκειμένου να καθοριστεί η προσωρινή αποζημίωση για τις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Η συζήτηση όμως αναβλήθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου 2012, ύστερα από αίτημα των δικηγόρων των ιδιοκτητών, που τόνισαν ότι δεν είχαν τον ελάχιστο χρόνο που ορίζει η νομοθεσία για την προδικασία. Ο νόμος ορίζει ότι η δικάσιμος πρέπει να προσδιοριστεί τουλάχιστον 60 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η αίτηση κατατέθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και η δικάσιμος προσδιορίστηκε για σήμερα, 9 Απρίλη.
Στ.Μ.