Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 19:24

Η διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει την έφοδο της Χρυσής Αυγής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ
Αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει την έφοδο της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών αποκλειστικών νοσηλευτριών χωρίς τη νόμιμη άδεια, η διοίκηση του Νοσοκομείου. Την έφοδο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου σημειώνονται τα εξής: «Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή απαράδεκτη έφοδο κλιμακίου μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ.Δ.Κουκούτση στους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε ρόλο ελεγκτή και επιθεωρητή τυχόν κρουσμάτων «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας από αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να εκφράσει την βαθιά της αντίθεση για την αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη ανωτέρω ενέργεια.
Τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν την θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία του υπογραμμίζει: «Ακόμα και στους πολέμους, ακόμα  και στις στιγμές που το μίσος και η βία ξεπερνούσαν κάθε όριο, τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό έχαιραν ασυλίας από τους εμπόλεμους. Η στοιχειώδης ανθρωπιστική λογική επιτάσσει το σεβασμό σε όσους προσπαθούν να καταπραΰνουν τον ανθρώπινο πόνο. Αυτήν ακριβώς τη στοιχειώδη ανθρωπιστική λογική δεν την έχει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας έκαναν   έφοδο χθες το βράδυ,  με επικεφαλής  το βουλευτή τους στην Μεσσηνία Δ. Κουκούτση, για να «ελέγξουν» αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Καταγγέλλουμε αυτό το νέο κατάπτυστο κρούσμα τραμπουκισμού της Χρυσής Αυγής .
Οι «παλικαράδες» της Χρυσής Αυγής, «νύχτα με τη νύχτα» αποκαλύπτονται. Εκτονώνουν τη «αντισυστημική» τους δράση στους κατατρεγμένους αυτής της χώρας, όπως είναι οι μετανάστες οι οποίοι μερικές φορές καλύπτουν και ανάγκες τις οποίες ούτε το σύστημα υγείας ούτε η κοινωνία μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Τους  αυτόκλητους θρασύδειλους «ελεγκτές» δεν τους απασχολεί η διαλυτική  κατάσταση  του νοσοκομείου Καλαμάτας και του ΕΣΥ συνολικά.  Οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού, οι μειώσεις μισθών,  οι απλήρωτες υπερωρίες, η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας.
Δεν φταίνε για την διάλυση της κοινωνίας, η τρόικα, οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τους υπηρετούν, ή μάλλον φταίνε κάπως κι αυτοί, αλλά κυρίως φταίνε οι πάμφτωχοι, οι μετανάστες που ζητούν δουλειά, ένα χαμηλό μεροκάματο. Οι μετανάστες φταίνε για την περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, για τα λουκέτα , για την διάλυση των νοσοκομείων.
Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα δυνατό χαρτί της ολιγαρχίας, εκτροχιάζει την οργή και τη ρίχνει στο κενό.
Θα το επαναλάβουμε: Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι το Άουσβιτς και η επιβολή του τρόμου αποτελεί την κεντρική πολιτική ατζέντα.
Απέναντι σε αυτόν τον ναζιστική συμμορία, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Απαιτείται πολιτική απομόνωση τους κι ενεργοποίηση επιτέλους των οργάνων της πολιτείας για να μπει φραγμός στη συνεχή εγκληματική δραστηριότητα τους».