Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 16:37

Αμβλύνθηκαν οι τοπικιστικές αντιθέσεις και ξανάρχεται το Αντάμωμα των Πελοποννησίων

Αμβλύνθηκαν οι τοπικιστικές αντιθέσεις και ξανάρχεται το Αντάμωμα των Πελοποννησίων

ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ
Ο άνθρωπος που έφερε δύο φορές στη Μεσσηνία, στον τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη, το Ραμοβούνι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Τάσος Καλαμπόκης, ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης για τη δημιουργία του αγάλματος με τον έφιππο αρχιστράτηγο του ’21, επαναφέρει στο Νομό το Αντάμωμα των Απανταχού Πελοποννησίων…

Σήμερα ο Τάσος Καλαμπόκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά και συμφώνησαν να επιστρέψει στη Μεσσηνία το ετήσιο Αντάμωμα των Απανταχού Πελοποννησίων, όπως και το Αντάμωμα των Απανταχού Νέων Πελοποννησίων, που θα γίνονται στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη.
Σημειώνεται ότι το Αντάμωμα είχε ξεκινήσει να γίνεται στη Μεσσηνία, όμως με τοπικιστικές αφορμές διακόπηκε. Ειδικότερα, δημιουργήθηκε αντιπαράθεση με τους διοργανωτές για το αν το Ραμοβούνι έπεφτε στα όρια του χωριού Μίλα, που ανήκε στον πρώην Δήμο Μελιγαλά ή στα όρια του χωριού Βασιλικό, που ανήκε στα όρια του πρώην Δήμου Δωρίου. Πάντως με τον Καλλικράτη οι δύο αυτοί πρώην Δήμοι έχουν ενταχθεί στον ίδιο Δήμο, της Οιχαλίας, οπότε οι τοπικιστικές αντιθέσεις λογικά θα έχουν αμβλυνθεί.
Επίσης συμφώνησαν, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ότι «ότι η οργάνωση και η εποπτεία της εκδήλωσης αυτής τίθεται υπό την αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Συνδιοργανωτές θα είναι η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», ενώ στο Αντάμωμα των Απανταχού Νέων Πελοποννησίων θα συμμετέχει και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς ευχαρίστησε τον κ. Καλαμπόκη, εμπνευστή και θεμελιωτή του Ανταμώματος και της ανέγερσης, μέσω χορηγιών προσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, του έφιππου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι».