Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 21:57

Με συνοπτικές διαδικασίες οι νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την περιμετρική...

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ!
Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στο άψε - σβήσε… Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά τη διαδικασία των νέων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την περιμετρική οδό Καλαμάτας πριν τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής αποζημίωσης!... Εφετείο στις 20 Μάη…

Όπως δήλωσε σήμερα στο «Kalamatajournal» ο δικαστικός αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ηλίας Νίκας, στις 20 Μάη θα γίνει δικάσιμος στο Εφετείο, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσό που θα λάβουν έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των υπό αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.
Με αυτή την ειδική διαδικασία το Ελληνικό Δημόσιο παρακάμπτει την κανονική διαδικασία, δεδομένου ότι η δικάσιμος για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής αποζημίωσης θα γίνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.
Η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για την Τρίτη που πέρασε, όμως το δικαστήριο ανέβαλε, διότι δεν είχε δοθεί στους δικαιούχους ιδιοκτήτες το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος προκειμένου να κάνουν ενδεχόμενες προδικασίες.
Οι δικαιούχοι είναι 177 ιδιοκτήτες και οι νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τον κλάδο από το λεγόμενο κόμβο του Νέδοντα (που έχει μετακινηθεί στον Άγιο Φανούριο) μέχρι την Αρτέμιδος. Αυτό καθ’ αυτό το έργο της περιμετρικής οδού δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο θέμα, σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις, γι’ αυτό και δημιουργεί ερωτηματικά η «φούρια» του Ελληνικού Δημοσίου να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στις νέες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.
Στ.Μ.