Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 13:26

Γραμματέας ο Δ. Κουτσούμπας, ξανά στην Κ.Ε. ο Μεσσήνιος Δ. Τζαβάρας

Γραμματέας ο Δ. Κουτσούμπας, ξανά στην Κ.Ε. ο Μεσσήνιος Δ. Τζαβάρας

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επανεξελέγη ο Μεσσήνιος Δημήτρης Τζαβάρας στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, η οποία, στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου, εξέλεξε νέο γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση της Αλέκας Παπαρήγα…

Ο Δημήτρης Τζαβάρας, που κατάγεται από την Ασπροπουλιά, έχει υπηρετήσει γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, ήταν υποψήφιος νομάρχης το 2006, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε εκλεγεί στη γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, γεγονός που φανερώνει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εργατικό και άξιο στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος.

Δημήτρης Κουτσούμπας
Όσον αφορά την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα, η Κεντρική Επιτροπή του ανέθεσε τη βαριά ευθύνη των καθηκόντων του γενικού γραμματέα του κόμματος, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οποίου ζητάει το ΚΚΕ να μείνει αμετακίνητο στη γραμμή ενάντια σε υποψήφιους κυβερνητικούς σχηματισμούς που προσδιορίζονται ως αριστεροί και προοδευτικοί αλλά δεν αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του νέου γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΚΚΕ, «στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στη διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.
Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά τη διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Το Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.
Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.
Στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλης 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ".
Τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής είναι: Αβραμόπουλος Κώστας, Αλέπης Πέτρος, Αρβανιτάκης Δημήτρης, Αρβανιτάκης Διονύσης, Βαγενάς Ελισσαίος, Βαρδαλής Σάκης, Γκιόκας Γιάννης, Γκιώνης Θέμης, Γόντικας Δημήτρης, Δημουλάς Τηλέμαχος, Ζάχαρης Δημήτρης, Ζιώγας Κώστας, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Κανταρτζής Αχιλλέας, Καπέτη Θεανώ, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατροδαύλη Ελένη, Κατσώτης Χρήστος, Κουμπούρης Δήμος, Κουρκούνης Νίκος, Κουτσούμπας Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, Κωτσαντής Σήφης, Λαμπρινού Μαρία, Λουκάς Στέφανος, Λυμπερίδης Ζήσης, Μαϊλης Μάκης, Μαμάης Βασίλης, Μανουσογιαννάκης Γιάννης, Μανωλάκου Διαμάντω, Μαρίνος Γιώργος, Μαρούδας Ρίζος, Μηλιαρονικολάκη Ελένη, Μπασδέκης Κώστας, Μπάτσικας Κώστας, Μπέλλου Ελένη, Μπούτας Βαγγέλης, Νταγκουνάκης Γιώργος, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, Παντελάκη Ελπίδα, Παπαδάκης Κώστας, Παπαδόπουλος Μάκης, Παπαλεωνίδας Δημήτρης, Παπαρήγα Αλέκα, Παπασταύρου Κύριλλος, Παρασκευάς Κώστας, Παφίλης Θανάσης, Πέρρος Γιώργος, Πρωτούλης Γιάννης, Ράζου Λουίζα, Σκιαδιώτης Γιώργος, Σοφιανός Νίκος, Τασιούλας Γιάννης, Τζαβάρας Δημήτρης, Τζίμας Θανάσης, Τούσσας Γιώργος, Τσατσούλη Τασία, Τσιαπλές Τάσος, Τσιμπόγλου Σάββας, Φειδάκη Καίτη, Χαρίτος Γιώργος, Χιώνης Θοδωρής, Χριστάνης Νίκος.