Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 17:07

Ζητούν ενημέρωση και η δημοτική αρχή δεν τους βοηθάει, καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι

Δημήτρης Φαββατάς, Γιάννης Χριστόπουλος Δημήτρης Φαββατάς, Γιάννης Χριστόπουλος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Ι. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - Δ. ΦΑΒΒΑΤΑΣ
Η δημοτική αρχή Καλαμάτας αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και όταν αυτές υποβάλλονται εγγράφως και μέσω του Πρωτοκόλλου! Αυτό καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς…

Οι δύο σύμβουλοι στις 11 Φεβρουαρίου 2013 κατέθεσαν εγγράφως αίτηση ενημέρωσης για τις οφειλές επαγγελματιών και ιδιωτών προς το Δήμο. Αφού επί δύο μήνες δεν υπήρξε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή, σήμερα παραδόθηκε στους δύο δημοτικούς συμβούλους το εξής κείμενο του αντιδημάρχου Οικονομικών, Παύλου Μπουζιάνη: «Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι μπορείτε να προσέλθετε στις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, για ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που αναφέρετε στις αιτήσεις σας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρειάζεστε για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων σας, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας».
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπογράμμισαν ότι ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία και ο αντιδήμαρχος έπρεπε να τους τα έχει δώσει άμεσα και όχι δύο μήνες μετά να τους πει να πάνε στις Υπηρεσίες και να ψάξουν να τα βρουν.
Τα στοιχεία που έχουν ζητήσει οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι είναι: «Να μας γνωρίσετε αν υπάρχουν οφειλές οικιών και καταστημάτων επί της οδού Ναυαρίνου προς το Δήμο Καλαμάτας και αν ναι, ποιες είναι μέχρι σήμερα οι ενέργειες του Δήμου για την είσπραξη των εν λόγω οφειλών; Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου το 2012 η δημοτική αρχή προχώρησε σε απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από κοινόχρηστους χώρους λόγω οφειλών προς το Δήμο Καλαμάτας. Σας παρακαλώ να μας γνωρίσετε: Σε ποιους επαγγελματίες εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό; Ποιο ποσό ακριβώς εισπράχθηκε; Αν υπάρχουν οφειλές από άλλους επαγγελματίες; Τι προτίθεται να κάνει επ’ αυτού η δημοτική αρχή για το 2013;».
Στ.Μ.