Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 01:03

Καθυστερεί η αποκατάσταση της Μαραθόλακκας λόγω των χιλιάδων σκουπιδοδεματίων

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ
Κόσμος πάει και έρχεται στη Μαραθόλακκα, προκειμένου να απομακρύνει τα χιλιάδες σκουπιδοδεμάτια που είναι εγκαταλειμμένα εκεί και κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν ωρολογιακή βόμβα κατά του Ταϋγέτου…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το Πάσχα η Μαραθόλακκα θα έχει απαλλαχθεί από τα δεμάτια, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δρομολογηθεί και το έργο της αποκατάστασης του χώρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Λίγες ημέρες ωστόσο μετά τις ανακοινώσεις του δημάρχου, οι εργασίες για τη διάλυση των σκουπιδοδεματίων και την ανάκτηση και επεξεργασία του περιεχομένου τους σταμάτησαν!
Το χώρο της Μαραθόλακκας οφείλει να καθαρίσει η εταιρία του Θεόδωρου Ρέντζου, στην οποία η δημοτική αρχή είχε αναθέσει την επεξεργασία των σκουπιδιών. Η εταιρία όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή τη συμβατική της υποχρέωση. Αν όμως απομακρύνει ή επεξεργαστεί τα σκουπιδοδεμάτια, τότε θα εισπράξει από το Δήμο ποσό περίπου 600.000 ευρώ για εργασίες που έχει κάνει. Η εταιρία λοιπόν του Θεόδωρου Ρέντζου βρήκε συνεργάτη που ήταν σε θέση να βοηθήσει ώστε να καθαριστεί η Μαραθόλακκα, ωστόσο μετά από λίγο καιρό η συνεργασία χάλασε! Τώρα η εταιρία ενημέρωσε το Δήμο Καλαμάτας ότι βρήκε άλλο συνεργάτη και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι τα δεμάτια θα φύγουν.
Ο Δήμος θα περιμένει να δει αν θα τηρηθούν αυτή τη φορά οι διαβεβαιώσεις, διαφορετικά υπάρχει η σκέψη να απομακρύνει ο ίδιος τα δεμάτια, προφανώς με τον σκουπιδοεργολάβο, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από τα 600.000 ευρώ που προορίζονταν για την εταιρία του Θεόδωρου Ρέντζου, εφόσον ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Στ.Μ.