Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 19:16

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ για το ζήτημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η κατάσταση στις περιοχές των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Μεσσήνης με το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι πράγματι αφόρητη και επικίνδυνη. Το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά…

…διογκώθηκε με τη καπιταλιστική κρίση που δημιουργεί έδαφος για να ανθεί το οργανωμένο έγκλημα.
Το ότι αυτή τη περίοδο μεγάλωσε το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι άλλη μια απόδειξη πως τα αίτια της είναι πολιτικά-κοινωνικά. Δεν πρόκειται για  ζήτημα ιδιαίτερων γενετικών χαρακτηριστικών μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ιδιαίτερα για τους τσιγγάνους των περιοχών αυτών χρειάζεται να ειπωθούν ορισμένα πράγματα έξω από τα δόντια. Οι τσιγγάνοι έχουν οδηγηθεί στο «περιθώριο» από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των προηγούμενων χρόνων. Γαλούχησαν ολόκληρες γενιές με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, με δουλειές του ποδαριού χωρίς να βοηθήσουν να ξεπεραστούν αναχρονιστικές αντιλήψεις και χωρίς να δοθεί κανένα βάρος στη παιδεία, στις νέες γενιές που φυσιολογικά οδηγούνται στο δρόμο των παλιότερων. Τώρα που μεγαλώνει η φτώχεια, η ανεργία που κόβονται οι δρόμοι του εμπορίου ή του αγροτικού μεροκάματου η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική αν συνδυαστεί και με το εμπόριο ουσιών.
Τους δημιούργησαν έτσι γιατί ήταν και εύκολη εκλογική λεία για τα αστικά κόμματα αλλά και για τους τοπικούς άρχοντες που δήθεν αγανακτούν τώρα. Αυτοί δεν έβαζαν ταρίφα σε κάθε κεφάλι για ψήφο (από 50 έως 300 ευρώ), αυτοί δεν έταζαν και έκαναν διάφορα ρουσφέτια και τώρα το παίζουν αθώες περιστερές. Είναι υποκριτές και φαρισαίοι και στις επόμενες εκλογές το ίδιο θα κάνουν.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση λύση δεν είναι η ατομική δράση. Χρειάζεται να καταδικαστούν οι λογικές και οι πρακτικές των αυτόκλητων σωτήρων της Χρυσής Αυγής που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Το φασιστικό κόμμα θέλει να πατήσει σε υπαρκτά προβλήματα για να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού . Η συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή ή το καπέλωμα κινητοποιήσεων θα απομονώσει τους κατοίκους και θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από πολλές κατευθύνσεις.
Το ΚΚΕ συμφωνεί με το αίτημα των κατοίκων να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να στραφούν  στη πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής η περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Αντί γι' αυτό εξοπλίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδεύουν μονάδες του στρατού, για να χτυπούν το λαό που αγωνίζεται, τις απεργίες και αφήνουν ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα.  Ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί και από αυτό το ζήτημα να βγάλει συμπεράσματα και να εγκαταλείψει τα κόμματα που οδήγησαν, καλλιέργησαν και υπέθαλψαν αυτό το  τεράστιο πρόβλημα. Να τους τιμωρήσει με τη δράση του πρώτα και κύρια όπου ζει και εργάζεται και να ενισχύσει το ΚΚΕ παρά τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει.