Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 08:12

Καταγγελία Φαββατά για τη σίτιση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Καταγγελία Φαββατά για τη σίτιση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ακόμη και για τη σίτιση των παιδιών, έκανε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Φαββατάς, της μείζονος μειοψηφίας. Ωστόσο, ο Γιάννης Αδαμόπουλος απάντησε ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…

«Έχετε οδηγήσει τους παιδικούς σταθμούς στα όρια της διάλυσης», τόνισε ο κ. Φαββατάς και σχολίασε επίσης: «Τα τροφεία των γονιών και τα χρήματα του ΕΣΠΑ φαίνεται ότι διατίθενται οπουδήποτε αλλού εκτός από τους παιδικούς σταθμούς. Οι προμηθευτές αρνούνται να δώσουν τρόφιμα λόγω οφειλών του δήμου, χρήματα για αναλώσιμα δεν υπάρχουν, ενώ πολλές φορές οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τις φωτοτυπίες, που είναι απαραίτητες».
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, στον οποίο υπάγονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, απάντησε ότι οι αναφορές του Δημήτρη Φαββατά είναι απαράδεκτες, διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Όλα βαίνουν πάρα πολύ καλώς με τη σίτιση των παιδιών, ενώ είναι πάρα πολύ καλή και η ροή των πληρωμών προς τους προμηθευτές», τόνισε ο Γιάννης Αδαμόπουλος.
Πάντως ο Δημήτρης Φαββατάς επέμεινε και αποκάλυψε ότι την Πέμπτη τα παιδιά του 5ου Παιδικού Σταθμού δεν έφαγαν ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα, ακριβώς επειδή υπάρχει πρόβλημα με τους προμηθευτές τροφίμων. Επίσης, κάλεσε τον πρόεδρο να επικοινωνήσει με το Σύλλογο Εργαζομένων και με το Σύλλογο Γονέων προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, ενώ ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι η συνεργασία του με το Σύλλογο Γονέων είναι συνεχής και πολύ καλή.
Στ.Μ.