Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 12:34

Προς μονοδρόμηση η Φαρών για το έργο της ανάπλασης;

Προς μονοδρόμηση η Φαρών για το έργο της ανάπλασης;

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σοβαρό δίλημμα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας εν όψει της έναρξης του έργου ανάπλασης στη Φαρών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών πιθανότατα θα χρειαστεί είτε να μονοδρομηθεί ο κεντρικός άξονας είτε να απαγορευτεί πλήρως η στάθμευση…

Το έργο, που προβλέπει τη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών από την οδό Κρήτης μέχρι την οδό Πλάτωνος αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.
Προκειμένου να ξηλωθεί το υπάρχον δυτικό πεζοδρόμιο θα χρειαστεί να αποκλειστεί από την κυκλοφορία ολόκληρη η κάθοδος της Φαρών, πάντα στο τμήμα από Κρήτης έως Πλάτωνος. Εξετάζονται λοιπόν δύο επιλογές: Στο εναπομείναν τμήμα της Φαρών να απαγορευτεί η στάθμευση και από τις δύο πλευρές, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης ή να γίνει για ένα μικρό διάστημα μονόδρομος.
Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι το έργο θα εκτελείται ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα ώστε η όχληση για τους περιοίκους, τους επαγγελματίες και τους διερχόμενους να διαρκεί όσο το δυνατό μικρότερο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι ένας χρόνος, ενώ το κόστος θα ανέλθει στα 1.018.000 ευρώ περίπου. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ, από την Αθήνα.
Στ.Μ.