Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 16:22

Ένωση Γονέων προς καθηγητές: Να βγούμε μαζί στους δρόμους αλλά όχι τώρα…

Ένωση Γονέων προς καθηγητές: Να βγούμε μαζί στους δρόμους αλλά όχι τώρα…

ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Δίκαια κρίνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, όμως τους καλεί να μην απεργήσουν κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και να μη δώσουν «τη χαριστική βολή σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα προβληματικό»…

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της, Ευάγγελος Σιδερέας και Γιώργος Κουρέτας, σημειώνονται σχετικά με τις εξελίξεις τα εξής: «Η Ένωση Γονέων παρακολουθεί καθημερινά το χάος της οικονομικής κρίσης που μας έχει καταβάλει και έχει συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.
Φυσικά έχει οδηγήσει και στη πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος (αυτού που τέλος πάντων υπήρχε, έτσι όπως υπήρχε) και τη διάλυση της «δωρεάν παιδείας».
Έχουμε κατακρίνει, ουκ ολίγες φορές, τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και έχουμε έρθει σε μεγάλες αντιπαραθέσεις με τους εκπροσώπους τους στη περιφέρειά μας, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών μας αλλά και των δασκάλων τους.
Οι πολιτικές αυτές είναι 100% υπεύθυνες για τη σημερινή κατάντια της «δημόσιας δωρεάν παιδείας», ειδικά τα τελευταία χρόνια αφού βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε μνημονιακές εντολές.
Οι αποφάσεις του Υπ. Παιδείας για τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών μας έχουν γίνει γνωστές από τις αρχές του έτους και τις γνωρίζαμε όλοι μας.
Γιατί το Υπ. Παιδείας επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή (λίγο πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις) να τις ανακοινώσει;
Δεν ήξερε ότι οι εκπαιδευτικοί θ’ αντιδράσουν με απεργία και θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα;
Σίγουρα το ήξερε και σίγουρα δεν είναι τυχαίο αλλά έγινε σκόπιμα.
ΦΙΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δε πρέπει να πέσουμε στη παγίδα του Υπουργείου και να έρθουμε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας γιατί είμαστε οι μόνοι που κρατάμε την εκπαίδευση, ακόμα, ζωντανή.
Σαν εκπρόσωποι των γονέων σας ζητάμε:
Να πάρετε πίσω την απόφασή σας για απεργία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Ν’ αποδείξετε, για μια ακόμα φορά, με τη στάση σας ότι είστε πρώτα απ’ όλα παιδαγωγοί – λειτουργοί.
Να μη δώσετε, εσείς, τη χαριστική βολή σ΄ ένα εκπαιδευτικό σύστημα προβληματικό.
Κανείς μας δεν εναντιώνεται στις όποιες δίκαιες διεκδικήσεις σας.
Όταν όμως είσαι εκπαιδευτικός και αποφασίζεις ν’ απεργήσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις δυσκολεύεις, έτσι, τη ζωή των μαθητών και των γονέων τους που έχουν κυριολεκτικά ματώσει (οικονομικά και ψυχολογικά για την είσοδο των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ένα σύστημα σκληρό που στηρίζεται στην παραπαιδεία και όχι στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης), τότε κάτι δε πάει καλά και σίγουρα δε μπορούμε να είμαστε δίπλα σας, όπως κάνουμε μέχρι τώρα και το ξέρετε.
Πιστεύουμε ότι σκοπός σας πρέπει να είναι στις απεργιακές κινητοποιήσεις να μας έχετε δίπλα σας και όχι απέναντί σας γιατί έτσι είμαστε όλοι χαμένοι.
Πιστεύουμε, ΤΕΛΟΣ, ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε μαζί στους δρόμους και να υπερασπιστούμε τα όποια δίκαια  αιτήματά σας και όχι μόνο……..
Έχουμε να υπερασπιστούμε, μαζί πάντα, τις άδικες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τα παιδιά που πρέπει να υπάρχουν ανά τάξη, τις συνεχιζόμενες περικοπές δαπανών στη παιδεία, τα υποσιτιζόμενα παιδιά που αναμένεται να αυξηθούν τη νέα χρονιά και εν τέλει να καταγγείλουμε δυναμικά τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν διαλύσει το δημόσιο-δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  -  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ».