Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 21:21

Η ψυχρότητα Δήμου-Λιμενικού Ταμείου υπεύθυνη για την κακή εικόνα της χερσαίας ζώνης

Φωτογραφία αναγνώστη με την κατάσταση που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στον προλιμένα Φωτογραφία αναγνώστη με την κατάσταση που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στον προλιμένα

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Την υπόσχεση ότι το λιμάνι θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή, σε ό,τι αφορά τον ευπρεπισμό, έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αυτό θα συμβεί, όπως τόνισε, όταν την ευθύνη για το λιμάνι θα την έχει ο Δήμος, κάτι που θα συμβεί σε…

λίγες εβδομάδες.
Ωστόσο, από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου, που σύμφωνα με το νόμο έχει την ευθύνη για το λιμάνι, υπάρχουν παράπονα ότι ο Δήμος έχει σταματήσει να βοηθάει για τον ευπρεπισμό αυτού του χώρου.
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Σταύρου Παπαχρήστου, όπως καταγράφεται στα πρακτικά απόφασης για την απομάκρυνση υλικών από τη χερσαία ζώνη: «Ο Δήμος Καλαμάτας δυστυχώς δεν μας βοηθάει πλέον σε αυτό, οπότε πρέπει να τα αναθέσουμε σε κάποιον να τα απομακρύνει».
Ωστόσο ο δήμαρχος σε σημερινές του δηλώσεις, με αφορμή παράπονα δημοτών για την κατάσταση στη χερσαία ζώνη, είπε ότι «αν μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε. Να μας ζητηθεί και να το κάνουμε».
Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Νίκας τόνισε ότι η διαδικασία προχωράει κανονικά και σε διάστημα λίγων εβδομάδων οι αρμοδιότητες του κρατικού Λιμενικού Ταμείου θα εκχωρηθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Στ.Μ.