Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 16:23

Κακοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Κακοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας  καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΓΡΙΟΥ-ΠΑΙΔ.ΣΤΑΘΜΩΝ
Φαινόμενα κακοδιοίκησης τόσο στο Δήμο Καλαμάτας όσο και σε νομικά του πρόσωπα, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος. Υπηρεσίες του Δήμου και νομικών προσώπων λειτουργούν σαν να είναι μαγαζί αιρετών, υποστήριξε ο πρόεδρος…

Ο Χρήστος Σταθόπουλος αναφέρθηκε σε δύο πρόσφατα και συνεχιζόμενα, όπως σημείωσε, περιστατικά: Στην εκ νέου μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και μετά στη Διεύθυνση ΚΕΠ, καθώς και στην άδικη και εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας, οι οποίοι υπάγονται στο Δημοτικό Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι υπάρχουν φαινόμενα όχι σωστής αξιοποίησης υπηρεσιακών στελεχών, τα οποία υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα απαξιώνει και να τα απενεργοποιεί». Ειδικά για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας πρόσθεσε ότι «τα φαινόμενα απαξίωσης είναι πολλαπλά».
Το πλέον πρόσφατο και συνεχιζόμενο τέτοιο φαινόμενο είπε ότι είναι η νέα μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, διότι μια έμπειρη μηχανικός μετακινήθηκε σε μια θέση η οποία θα έπρεπε να καλύπτεται από διοικητικό στέλεχος. Πέραν αυτού όμως δήλωσε ότι η απόφαση του δημάρχου για τη μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου απαξιώνει και την προσωπικότητα της συγκεκριμένης υπαλλήλου.
Ειδικότερα ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε: «Πλήττεται το δημόσιο συμφέρον εφόσον δεν αξιοποιείται ένας πολιτικός μηχανικός στο γνωστικό του αντικείμενο. Πλήττεται όμως και η υπηρεσιακή και επαγγελματική υπόσταση, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας των εργαζομένων και το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσωπικότητας, σε συνδυασμό με τις Συνταγματικές εγγυήσεις σταδιοδρομίας και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων». Επιπλέον δε σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση έρχεται σε αντίθεση και με το νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι τα στελέχη μπορούν να μετακινούνται από τους κλάδους για τους οποίους διορίστηκαν μόνο σε συναφείς άλλους κλάδους και αυτό για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά της κατάσταση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ο Χρήστος Σταθόπουλος κατήγγειλε ότι η διεύθυνση και η διοίκηση αποφεύγουν να προστατέψουν στελέχη από σκόπιμες, όπως τις χαρακτήρισε, απειλές και εξυβρίσεις, από μητέρα νηπίου. Σημείωσε δε ότι αντί η διεύθυνση και η διοίκηση να υπερασπιστεί τα στελέχη αποφάσισε να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος τους. Όπως σχολίασε, τέτοιες διαδικασίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο από την εργασία τους τα συγκεκριμένα στελέχη, τα οποία έχουν πολλές φορές μέχρι τώρα υποστεί αυθαιρεσίες αλλά πάντα δικαιώνονται από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Σε ό,τι αφορά και πάλι τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ παρατήρησε ότι ο Οργανισμός «φωτογραφίζει» συγκεκριμένα άτομα, αρεστά στη διοίκηση, για τη θέση της διευθύντριας. Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γιάννης Αδαμόπουλος, έχει ομολογήσει μπροστά του ότι προϊστάμενη θα γίνει εκείνη που επιθυμεί ο ίδιος! Σχολίασε μάλιστα ότι «ορισμένοι έχουν την άποψη ότι οι Υπηρεσίες είναι το μαγαζί τους και μπορούν να τοποθετούν υπαλλήλους που είναι αρεστοί και όχι οι άριστοι».
Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν σε όλες τις δημόσιες αρχές προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε ότι «εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αφυπνίσουμε εκείνους πρέπει ώστε οι Υπηρεσίες να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι το ψηφοθηρικό συμφέρον, ιδίως σε αυτή την περίοδο που ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Δεν μπορεί σε αυτή την περίοδο να απαξιώνονται έμπειρα στελέχη».
Στ.Μ.