Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 00:58

Πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Θα θέσει σε κίνδυνο την Καλαμάτα το φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στο Πάρκο του Λιμενικού, προειδοποιεί ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αντιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης μίσους, όπως την χαρακτηρίζει…

Σε ανακοίνωσή του ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος ζητάει την αποτροπή του Φεστιβάλ και ειδικότερα υπογραμμίζει: «Διαμαρτυρόμαστε και αντιτιθέμεθα με όλες μας τις δυνάμεις στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στον ιστορικό χώρο του πάρκου του Λιμενικού. Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο, το 1936 έχασαν με βάναυσο τρόπο τη ζωή τους 7 λιμενεργάτες, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία, αντίθετοι στον αυταρχισμό και την καταπίεση. Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης αποτελεί βεβήλωση στη μνήμη τους, αλλά και προσβολή και πρόκληση του κοινού δημοκρατικού αισθήματος του μέσου σκεπτόμενου Έλληνα.
Προειδοποιούμε τις Αρχές ότι αυτή η εκδήλωση μίσους, διχασμού, ρατσισμού και φασισμού θα θέσει σε κίνδυνο τον τόπο και θα σημάνει τη δημιουργία φασιστικού πυρήνα στην πόλη μας, συνδέοντας την Καλαμάτα με τις απεχθείς προθέσεις και επιδιώξεις τους».