Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:39

Μαζική συμμετοχή στην απεργία ζητούν Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Μαζική συμμετοχή στην απεργία ζητούν Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο, Πέμπτη, καλούν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιήσουν και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στην Αριστομένους, κάτω από το Εργατικό Κέντρο…

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το ΕΚ Καλαμάτας, εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που μετά την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης οδηγούνται στην απόλυση.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση γιατί οδηγούνται στο αδιέξοδο περίπου 2.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή, είναι γνωστή σε όλους η συμβολή της στον πολιτισμό, στις παραδόσεις, στον αθλητισμό, στις διαφορετικές τάσεις.
Επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια, ανεξάρτητη απόκομματικοποιημένη.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας τα τραγικά λάθη που αναγνωρίζει το ΔΝΤ στην έκθεση του αλλά και την  προτροπή του κύριου Γιούγκερ  να μην  πουληθούν οι ΔΕΚΟ.
Η οποιαδήποτε αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός θα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε κλείσιμο οργανισμών και φορέων Δημοσίου.
Συντασσόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ,  για την άμεση επαναλειτουργία της.
Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 10:30 το πρωί έξω από το κτήριο του Ε.Κ.Κ.».
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
«Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.
Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ και των εργαζομένων σ’ αυτή, αύριο ίσως η σειρά των κρατικών Νοσοκομείων και των δημόσιων σχολείων και τούτο για να επιτευχθεί ο στόχος των απολύσεων και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους.
Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά αυτήν την πολιτική, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε πολίτη να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 13-06-2013 και στην συγκέντρωση των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ώρα 10,30, για να  αποτρέψουμε αυτήν την πολιτική που διαλύει την Ελληνική κοινωνία και ξεπουλά τα δημόσια κοινωνικά αγαθά».