Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 03:01

Δεν πέρασε η πρόταση για την ανάκληση της άδειας του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Δεν πέρασε η πρόταση για την ανάκληση της άδειας του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΝΙΚΑ-ΦΩΤΕΑ
Παρά τη μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση του κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και του Νίκου Φωτέα, δεν υπερψήφισαν την πρόταση για την αποτροπή του πανελλήνιου φεστιβάλ της Χρυσής Αυτής στην Καλαμάτα, επί της επετείου του Μεταξικού πραξικοπήματος…

Οι παρατάξεις της «Αλλαγής» (Θόδωρος Μπρεδήμας), της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Νίκος Διασάκος) και του «Δικτύου» (Σταμάτης Μπεχράκης), υπέβαλαν προς ψήφιση κοινή πρόταση. Κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει από το Λιμενικό Ταμείο και από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στη Χρυσή Αυγή, για το φεστιβάλ της.
Η πρόταση δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία καθώς οι παρατάξεις του Παναγιώτη Νίκα και του Νίκου Φωτέα ψήφισαν λευκό και αντίθετα υπερψήφισαν σχέδιο πρότασης που συνέταξε ο δήμαρχος, σύμφωνα με το οποίο ζητείται από το Λιμενικό Ταμείο και τις κρατικές αρχές να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις που να διασφαλίζουν την ησυχία, την ηρεμία και το ήπιο κλίμα…
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Νίκος Διασάκος. Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αποτραπεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και διοργανώνει μια εκδήλωση μίσους, που προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, παρακινεί σε πράξεις βίας και στιγματίζει την πόλη, ακυρώνοντας τη φήμη της ως πόλη του πολιτισμού.
Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και του Νίκου Φωτέα τόνισαν από την πλευρά τους ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και ο νόμος της δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις.
Τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους φορέων, που κάλεσαν μάταια το Σώμα να παρέμβαση για να καταργηθεί το φεστιβάλ. Ήταν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Α’ ΕΛΜΕ κ.ά Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η έκκληση της αντιστασιακής Πότας Κακκαβά, που κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο να αγωνιστεί ώστε η Χρυσή Αυγή να σταματήσει να προσηλυτίζει νέα παιδιά.
Στ.Μ.