Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 02:37

Κοινή δράση των Σωματείων για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Κοινή απόφαση έλαβαν χθες το βράδυ τα Σωματεία που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Αποφάσισαν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αποτροπή του φεστιβάλ. Ειδικότερα, διοργανώνουν διαδήλωση διαμαρτυρίας και μεγάλη συναυλία στο λιμάνι, που θα…

…γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες στα μέσα όμως του Ιουλίου. Επίσης θα επιδώσουν ψήφισμα στο γραφείο του πρωθυπουργού, στα κόμματα, τους βουλευτές του Νομού, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Λιμενικό Ταμείο, τους επιστημονικούς φορείς κ.ά.
Γενικά οι εκπρόσωποι των Σωματείων δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να κηρύξει ο ίδιος ο λαός της πόλης ανεπιθύμητους τους νεοναζί στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της χθεσινής σύσκεψης είχε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Γι’ αυτό και έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με συμμετοχή από εκπροσώπους πολλών Σωματείων.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Για την αποδοχή ή ανοχή των θέσεων της Χρυσής Αυγής από τμήμα των εργαζομένων, θεωρούμε υπεύθυνες τις δυνάμεις που πλειοδοτούν σε εθνικισμό, που παίρνουν παρόμοιες θέσεις και καλλιεργούν παρόμοιες αντιλήψεις, που με την πολιτική τους και τις γενικότερες επιλογές τους επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να παριστάνει την αντισυστημική, που μιλάνε για «άκρα» και αξιοποιούν την ευκαιρία για να επιτεθούν στο εργατικό κίνημα και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Όσον αφορά το φασιστικό φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση και καταδίκη μας και καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν αυτή την εμφάνιση των εθνικοσοσιαλιστών στη Μεσσηνία και την πρωτεύουσά της, σε ένα χώρο που ελάχιστα απέχει από το σημείο που, το 1934, τα αφεντικά και το κράτος τους, χτύπησαν δολοφονικά τους λιμενεργάτες που διεκδικούσαν το ψωμί των οικογενειών τους. 
Καταγγέλλουμε τις κρατικές αρχές, ιδιαίτερα το δήμο Καλαμάτας, που παραχώρησαν άδεια για τις φασιστικές εκδηλώσεις, στις πρώτες αντιδράσεις επιχείρησαν να δικαιολογήσουν αυτή τους την ενέργεια και τώρα χωρίς να τις καταδικάζουν απερίφραστα προβάλλουν τη συνταγματική νομιμότητα.
Το λόγο έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Μεσσηνίας, το εργατικό κίνημα και οι φορείς. Τους καλούμε να αντιταχθούν στη ναζιστική γιορτή, να κηρύξουν «ανεπιθύμητους» τους εθνικοσοσιαλιστές στην Καλαμάτα. Να πάρει αυτό το αίτημα πανεργατικό παλλαϊκό χαρακτήρα και να μην πιάσουν τόπο οι θρασύτατες απειλές της Χρυσής Αυγής, να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία οι οποιεσδήποτε προκλήσεις της».
Στ.Μ.