Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 01:13

Επίσκεψη στον Αντώνη Σαμαρά θα κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ
Τον πρόεδρο του κόμματός του, Αντώνη Σαμαρά, θα επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του, θα του μιλήσει για θέματα της πόλης, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, με την ιδιότητά του και ως προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Επιπλέον, θα επισκεφθεί τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη.

Στην Αθήνα, ο δήμαρχος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, από τον οποίο θα ζητήσει να διοργανώσει συνάντηση με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, καθώς και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το καυτό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας επανέλαβε ότι οι Δήμοι της Πελοποννήσου ζητούν λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για το μεσοδιάστημα των τριών - τεσσάρων χρόνων, μέχρι να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός. Όπως τόνισε, μόνο ο Δήμος Καλαμάτας θα χρειαστεί περί τα 10.000.000 ευρώ, τα οποία δεν υπάρχουν. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι Δήμοι δεν αποδέχονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους παράνομους σκουπιδότοπους και, μάλιστα, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για την ακύρωση των προστίμων, αλλά και για τον καταλογισμό ευθυνών σε εκείνους που είχαν και έχουν την αρμοδιότητα αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
Τέλος, εάν προλάβει, ο δήμαρχος θα επισκεφθεί και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.