Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 06:44

Μετανάστης στον Παναμά πηγαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Γκλεγκλές

Μετανάστης στον Παναμά πηγαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Γκλεγκλές

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης συνειδητοποίησαν χθες το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμάτας, όταν ο γραμματέας του Σώματος, Γιάννης Γκλεγκλές, τους ανακοίνωσε ότι φεύγει μετανάστης στον Παναμά, με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους…

Ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Γιάννης Γκλεγκλές ζήτησε για λίγο το λόγο και ξαφνιάζοντας τους συναδέλφους του ανακοίνωσε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, από την κρίση, τον αναγκάζει να μεταναστεύσει και πάλι. Εμφανίστηκε πικραμένος και απογοητευμένος, τόνισε όμως ότι η Καλαμάτα θα είναι πάντα στην καρδιά του και θα κρατήσει ζωντανή την επικοινωνία του με τους δημοτικούς συμβούλους.
Ο Γιάννης Γκλεγκλές ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει μετανάστης στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτών για 13 χρόνια, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος εταιρείας συμβούλων. Στον Παναμά θα πάει άμεσα με την οικογένειά του και έχει ήδη βρει δουλειά σε πανεπιστήμιο και σε σχολείο.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η μεγαλύτερη τραγωδία της κρίσης είναι αυτή ακριβώς η κατάσταση, «ότι αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της». Επίσης, μίλησε επαινετικά για τον Γιάννη Γκλεγκλέ και την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η αναφορά και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, ενώ ο Νίκος Διασάκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στον Γιάννη Γκλεγκλέ τόνισε ότι αυτό που αντιμετωπίζει ο λαός της Ελλάδας, αλλά και οι περισσότεροι λαοί δεν είναι μια γενική και αόριστη κρίση αλλά η κρίση του καπιταλισμού, που ζει και αναπτύσσεται μέσα από τις κρίσεις του. Ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου», επίσης ευχήθηκε καλή πρόοδο στον απερχόμενο γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από την πλευρά του σημείωσε ότι αυτή η αφόρητη για το λαό κατάσταση έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές του μνημονίου που πρέπει να ανατραπεί.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Γκλεγκλές έχει εκλεγεί με το συνδυασμό Πρωτοπορία, του Νίκου Φωτέα.
Στ.Μ.