Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 19:27

"Νύχτα και με δικτατορικό τρόπο" πέρασαν τον Οργανισμό του Φορέα Κ.Π. και Αθλητισμού

"Νύχτα και με δικτατορικό τρόπο" πέρασαν τον Οργανισμό του Φορέα Κ.Π. και Αθλητισμού

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ
Νύχτα και με τις μειοψηφίες να καταγγέλλουν πραξικοπηματικές πρακτικές από την πλευρά του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε το οργανόγραμμα του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού. Υπάρχουν αναφορές για επιχείρηση τακτοποίησης των προσκείμενων στη δημοτική αρχή…

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό που υπερψήφισε κατά τον παραπάνω τρόπο η δημοτική αρχή, προϊστάμενος στους Παιδικούς Σταθμούς προβλέπεται να είναι Κοινωνιολόγος και όχι Νηπιαγωγός…!
Επίσης, οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα είναι Διεύθυνση αλλά Τμήμα! Τα δε Τμήματα των Παιδικών Σταθμών θα είναι μονάδα με αλληλένδετο εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό και διοικητικό έργο. Θα λειτουργούν δηλαδή χωρίς προϊστάμενο!
Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ανακοινώθηκε ότι θα ασκηθεί προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση της απόφαση έγκρισης του Οργανισμού, δεδομένου ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Οι καταγγελίες τόσο της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης του Θόδωρου Μπρεδήμα, όσο και της παράταξης «Δίκτυο» (Σταμάτης Μπεχράκης) είναι εντονότατες. Μάλιστα ο Σταμάτης Μπεχράκης τονίζει ότι «η φιλομνημονιακή» δημοτική αρχή μπορεί να πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Οργανισμό νύχτα και με «δικτατορικό τρόπο» ωστόσο δεν θα καταφέρει να τον περάσει και στην κοινωνία.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών όπως και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, που σε κείμενό τους μιλούν για σκάνδαλο: «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο κλάδος κοινωνιολογίας να ενταχθεί στους Παιδικούς Σταθμούς, αφού το γνωστικό αντικείμενο καμία συνάφεια έχει με το γνωστικό αντικείμενο και το έργο των παιδικών σταθμών. Οι κοινωνιολόγοι δεν είναι παιδαγωγοί, αυτό ορίζεται και από Προεδρικό Διάταγμα. Επιπλέον αποτελεί φωτογραφική ρύθμιση για συγκεκριμένη υπάλληλο που σήμερα υπηρετεί σε προσωρινή θέση (με την αποχώρησή της η θέση αυτή θα καταργηθεί) και στην οποία έχει γίνει ανάθεση καθηκόντων από τη διοίκηση σε θέση προϊσταμένης. Θέλει δηλαδή η Διοίκηση να «τακτοποιήσει» τη συγκεκριμένη υπάλληλο συστήνοντας μια νέα θέση άσχετη με την υπηρεσία αλλά φωτογραφική για το πρόσωπό της και αυτό έχει ανερυθρίαστα ομολογηθεί. Αυτό αποτελεί σκάνδαλο για τη δημόσια διοίκηση».
Σε δήλωσή του ο Θόδωρος Μπρεδήμας ανέφερε μεταξύ άλλων για όσα συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Καταγγέλλουμε την παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος δεν έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των μειοψηφιών για να δευτερολογήσουν σχετικά με το συζητούμενο θέμα της έγκρισης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού… Ο πρόεδρος του Σώματος, υπακούοντας στην «Καισαρική διαταγή» του δημάρχου, με αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, παράνομο τρόπο, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή των συμβούλων της πλειοψηφίας διέκοπτε συνεχώς τους συμβούλους των μειοψηφιών… Οι συνοπτικές καταγγελίες μας δεν απευθύνονται μόνον προς το λαό της Καλαμάτας αλλά θα προβούμε στην άσκηση των υπό των νόμων προβλεπόμενων ένδικων μέσων, για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά την πραξικοπηματική και παράνομη ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο κατήγγειλε και αντιπροσωπεία των εργαζομένων που αποκάλυψαν ότι επιδιώκεται δια του κανονισμού να «τακτοποιηθεί συγκεκριμένη υπάλληλος, συστήνοντας μια νέα θέση άσχετη με την υπηρεσία αλλά φωτογραφική… Ενόψει όλων αυτών και όσων θα προσθέσουμε αρμοδίως προκύπτει σαφώς η προσπάθεια του δημάρχου να καταστήσει «φέουδό» του τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, δοθέντος ότι ο ερχόμενος χρόνος είναι χρόνος εκλογών».
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» σημείωσε: «Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων ήρθε αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας. Σε αυτόν τον Οργανισμό, που ψηφίστηκε με δικτατορικό τρόπο στη 1:30 το πρωί της Παρασκευής από τη φιλομνημονιακή δημοτική αρχή Καλαμάτας, δεν προβλέπεται η δημιουργία αυτοτελούς Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, με Τμήματα σε κάθε έναν Παιδικό Σταθμό. Τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής θα είναι η απαξίωση των Παιδικών Σταθμών και η υποβάθμιση του προσωπικού, το οποίο δεν επαρκεί, αριθμητικά, για να καλύψει τις ανάγκες.
Ο σχεδιασμός φτάνει σε γκρι όρια για τη δημόσια διοίκηση, μεταφέροντας σε τοπικό επίπεδο τον κομματικό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους καθ’ εικόνα και ομοίωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό φανερώνει και η φωτογραφική διάταξη για το πρόσωπο του διευθυντή σε μια Διεύθυνση «Φραγκεστάιν» που περιλαμβάνει ετερόκλητους τομείς, τον αθλητισμό, τα ΚΑΠΗ και την προσχολική αγωγή.
Μπορεί να πέρασε με δικτατορικό τρόπο, νύχτα, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Οργανισμός του νομικού προσώπου αλλά δεν θα περάσει και στην κοινωνία που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών και πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βασικό τους στήριγμα».
Στ.Μ.