Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 16:17

Ανοιχτός σε συνεργασία με την πλειοψηφία ο Νίκος Φωτέας αλλά χωρίς τον Παναγιώτη Νίκα

Ανοιχτός σε συνεργασία με την πλειοψηφία ο Νίκος Φωτέας αλλά χωρίς τον Παναγιώτη Νίκα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Απέκλεισε ο Νίκος Φωτέας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία», την εκλογική συνεργασία με την παράταξη της πλειοψηφίας όσο επικεφαλής σε αυτή είναι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Νίκος Φωτέας και οι συνεργάτες του, ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας» χαρακτήρισε «αστειότητα» το όποιο σενάριο συνεργασίας με την πλειοψηφία, για να διευκρινίσει όμως αμέσως ότι αποκλείει τη συνεργασία με τον ίδιο τον Παναγιώτη Νίκα και όχι με την παράταξή του: «Ο επικεφαλής ορίζει πάντα και την υπόλοιπη παράταξη, εμείς δεν είπαμε (σ.σ. όχι στη συνεργασία) με την παράταξη του κ. Νίκα, εμείς είπαμε (σ.σ. όχι στη συνεργασία) με τον κ. Νίκα».
Ο κ. Φωτέας διαβεβαίωσε ότι η παράταξή του δεν θα έχει την κατάληξη της παράταξης του κ. Τσερώνη, που απορροφήθηκε από την πλειοψηφία. Αντίθετα σημείωσε: «Η πρόθεσή μας είναι να είμαστε υποψήφιοι πάλι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρα για την παράταξή μας η απουσία του Γιάννη Γκλεγκλέ (σ.σ. ο δημοτικός σύμβουλος φεύγει μετανάστης στον Παναμά) αποτελεί γεγονός που δεν θέλουμε να το σκεπτόμαστε καν. Παρόλα αυτά είμαστε σε διεργασίες και επαφές και πιστεύουμε ότι υπάρχει πληθώρα συμπολιτών, με τις ίδιες ανησυχίες, που θα συμπορευθούν».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με πιθανή νέα ανεξάρτητη παράταξη ο Νίκος Φωτέας είπε: «Εμείς έχουμε ήδη μια πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την άποψή μας πετυχημένη. Αν υπάρχει τέτοια παράταξη εμείς είμαστε εδώ να έρθει να συζητήσουμε. Σε περίπτωση που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, κοινά σημεία αρχών και δυνατότητα να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συμπίπτουμε σε αυτές, τότε είναι ανοιχτά όλα, δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν».
Στ.Μ.