Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 16:33

Διόρθωσαν το όνομα του υπουργού δυόμισι χρόνια μετά με ορθή επανάληψη!

Διόρθωσαν το όνομα του υπουργού δυόμισι χρόνια μετά με ορθή επανάληψη!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ KALAMATAJOURNAL
Δικαιώθηκε πλήρως το «KalamataJournal» για την αποκάλυψή του ότι η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο του αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραφε ως υπουργός και η Κ. Μπατζελή, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί μήνες πριν τη συγκεκριμένη ΚΥΑ! Δυόμισι χρόνια μετά, το ΥΠΕΚΑ μιλάει για «λάθος παραβολή»…!

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στις 11 Ιανουαρίου 2011. Χρειάστηκε να γίνει η αποκάλυψη από το «KalamataJournal», σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, για να έρθει το ΥΠΕΚΑ και να κάνει ορθή επανάληψη για τη διόρθωση του λάθους, η οποία δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν, στις 28 Ιουνίου 2013 (ΑΔΑ:ΒΛ460-ΘΨΣ).
Την ΚΥΑ για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων υπέγραφε η Κατερίνα Μπατζελή, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί από τον Κώστα Σκανδαλίδη τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν από τη δημοσιοποίηση της ΚΥΑ!
Αφού το «KalamataJournal» αποκάλυψε αυτό το «ελάττωμα» της ΚΥΑ, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανάρτησε στο Διαύγεια, στις 28 Ιουνίου, «ορθή επανάληψη», με την εξής διευκρίνιση: «Ορθή επανάληψη λόγω λάθους παραβολής ως προς το όνομα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το ορθό είναι Κ. Σκανδαλίδης».
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για ένα πολύ μεγάλο έργο, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η δημόσια διοίκηση με τις πράξεις της δημιουργεί ζητήματα που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές οικονομικές ζημιές, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.
Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση που έχει καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκος Χουντής, σχετικά με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), για ενδεχόμενες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης με υπαιτιότητα δημόσιων υπηρεσιών και την καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημιώσεων στους παραχωρησιούχους.
Στ.Μ.