Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 03:13

Ανοιγοκλείνει το καταργημένο περίπτερο στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή!

Ανοιγοκλείνει το καταργημένο περίπτερο στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ "ΞΗΛΩΜΑ"
Άνοιξε για μια ημέρα αλλά ξανάκλεισε το περίπτερο στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή, το οποίο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταργηθεί. Μια υπόθεση για την οποία έχουν δοθεί μάχες μεταξύ της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής και για την οποία έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τη ενδεχόμενη διαπλοκή επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων…

Η άδεια του συγκεκριμένου περιπτέρου αφαιρέθηκε γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε χορηγηθεί στην κάτοχό της βάσει ψευδών στοιχείων. Ακολούθως το συγκεκριμένο περίπτερο καταργήθηκε με εισήγηση της δημοτικής αρχής, ενώ μετά εκδόθηκε και πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του ενοικιαστή του περιπτέρου, ο οποίος όμως εξασκεί τα μέσα που του παρέχει ο νόμος προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται, δεδομένου ότι εκείνος ως ενοικιαστής είναι τυπικός σε όλες τις υποχρεώσεις του.
Η κατάσταση λοιπόν εξακολουθεί να είναι μπερδεμένη και έτσι το περίπτερο ανοιγοκλείνει…
Σε ό,τι αφορά τα άλλα καταργημένα περίπτερα της πόλης, τα οποία έχουν εδώ και πολύ καιρό διακόψει τη λειτουργία τους, από το Δήμο Καλαμάτας ξεκίνησε το «ξήλωμά» τους για την απελευθέρωση των χώρων που καταλαμβάνουν.
Ήδη «ξηλώθηκαν» τα περίπτερα στη Νέδοντος και Κολοκοτρώνη, καθώς και στην Όθωνος. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα απομακρυνθεί και το περίπτερο που βρίσκεται μπροστά από το Λωτό, στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, το οποίο πρέπει να έρθει και να το πάρει η εταιρία που το κατασκεύασε. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα αφαιρεθεί και το περίπτερο που βρίσκεται στο λιμάνι, στη γωνία απέναντι από τον οίκο των λιμενεργατών, κάτω από το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου.
Στ.Μ.