Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 16:40

Η πλατεία θα τεθεί υπό συμβολική κατάληψη για την ανυπαρξία θέσεων στάθμευσης των ποδηλάτων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ
Συμβολική κατάληψη της κεντρικής πλατείας, στην οποία θα «απλώσουν» τα ποδήλατά τους, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, οι Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας-Critical Mass, με σκοπό να αναδείξουν το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης για τα ποδήλατα…

Οι Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας-Critical Mass έχουν απευθυνθεί δύο φορές, με επιστολές τους, στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, για το συγκεκριμένο θέμα, όμως φαίνεται ότι δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
Έτσι καλούν τους ποδηλάτες να λάβουν μέρος στη συμβολική διαμαρτυρία, που θα γίνει στις 09:30 το βράδυ, με τα φωτάκια των ποδηλάτων ανοιχτά και με τα ποδήλατα διασκορπισμένα στην πλατεία, χωρίς βέβαια να παρεμποδίζεται ο υπόλοιπος κόσμος.
Όπως σημειώνουν οι Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας, «σε συνέχεια των δύο επιστολών που έχουμε στείλει στο Δήμο Καλαμάτας σχετικά με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην ανακαινισμένη Κεντρική Πλατεία, οι Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας - Critical Mass οργανώνουν συμβολική κατάληψη της πλατείας, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος.
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 9μιση το βράδυ, για 15 λεπτά θα "καταλάβουμε" την πλατεία απλώνοντας τα ποδήλατά μας στους χώρους της. Κατά τη διάρκεια της "κατάληψης" θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τις δράσεις μας.
Φυσικά δε θα δημιουργήσουμε καμία φασαρία και δε θα εμποδίσουμε κανενός τη διέλευση. Απλά θέλουμε να τονίσουμε το πρόβλημα της σημερινής άναρχης στάθμευσης ποδηλάτων σε κάθε διαθέσιμο δέντρο ή στύλο της πλατείας.
Βάλτε τα φωτάκια σας να αναβοσβήνουν, ώστε να είμαστε εντυπωσιακοί! Σας περιμένουμε όλους με τα ποδήλατά σας, αλλά και όσους ενδιαφέρεστε για την περιποιημένη εικόνα της πλατείας».