Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 17:08

Δράσεις κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής από Σωματεία της Καλαμάτας

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σταύρος Μάρκου, Λευτέρης Πουρνάρας και Κώστας Ζάννης Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σταύρος Μάρκου, Λευτέρης Πουρνάρας και Κώστας Ζάννης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Για την Κυριακή, 14 Ιούλη, αναβλήθηκε η συναυλία που έχουν διοργανώσει τα Σωματεία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Σήμερα εκπρόσωποι των Σωματείων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κάλεσαν το…

…κόσμο της Καλαμάτας να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία τόνισαν ότι «είναι το κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, συμμετέχει με ενεργό τρόπο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, γι’ αυτό και υποστηρίζεται και από τμήματα του κεφαλαίου, αποτελεί σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού το δολοφονικό του χέρι».
Ανακοίνωσαν επίσης ότι την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, αντιπροσωπεία των Σωματείων θα επιδώσει στα μέλη της Επιτροπής το ψήφισμα κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Λευτέρης Πουρνάρας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σταύρος Μάρκου και ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Κώστας Ζάννης.
Ο κ. Πουρνάρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Χρυσή Αυγή με το φεστιβάλ της θέλει «να προπαγανδίσει το μίσος, επιδιώκει να δηλητηριάσει το μυαλό και τη συνείδηση των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων με την απάνθρωπη-ρατσιστική αντίληψη που τη διακρίνει, να αθωώσει τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών της προγόνων, του δικτάτορα Μεταξά, της χούντας των συνταγματαρχών και των εγκληματιών ναζί του Χίτλερ».
Ο πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ, κ. Κουφαλάκος, ανέφερε από την πλευρά του: «Το Σωματείο μας ομόφωνα μέσα από πρόσφατη γενική συνέλευση συμμετέχει στην  πρωτοβουλία των σωματείων και επιμένει ταξικά. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τις φασιστικές ενέργειες και τις εκδηλώσεις τους. Να απορρίψουν και να απομονώσουν τους φασίστες. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Δεν πιστεύουμε στο «Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου». Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες. Είναι το ίδιο τόξο που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Είναι το ίδιο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό τόξο που ευθύνεται για τους πολέμους και τη μετανάστευση. Η υπόθεση του φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημικό κόμμα. Στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τους απομονώσουν».
Στ.Μ.