Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 01:29

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ καλούν τους εργαζόμενους στο Δήμο σε κοινό αγώνα

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ καλούν τους εργαζόμενους στο Δήμο σε κοινό αγώνα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας, ενόψει των εξελίξεων με τις διαθεσιμότητες και τις αποχωρήσεις, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, που παράλληλα καλεί τους…

…υπαλλήλους του Δήμου σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.
Στην ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΥΕΑΚ προς το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Καλαμάτας σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, γύρνα την πλάτη σου στις Δημοτικές Αρχές, που στην ΚΕΔΕ  συμφώνησαν στην «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση», αρκεί λέει να γίνεται με κριτήρια…, κρύβοντας ότι αυτά σήμερα υπηρετούν τις απολύσεις, υπηρετούν «το μικρό και ευέλικτο», «το επιτελικό» αστικό κράτος, που διαμορφώνεται σε ένα πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό κρατικό μηχανισμό για να υπηρετεί αποτελεσματικά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Είναι η ίδια «κινητικότητα», που κάνει σήμερα σημαία της η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέλει τον εργαζόμενο να «μετακομίζει» από επάγγελμα σε επάγγελμα, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από χώρα σε χώρα, μέσα από κατάρτιση και επανακατάρτιση χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις, φτηνό γυρολόγο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, κανένας δεν θα σωθεί μόνος του. Δεν είναι επιχείρημα για αυτούς η υπηρεσία πού προσφέρουμε. Όλοι μας προσφέρουμε ανάλογα με τα καθήκοντα για τα οποία είμαστε επιφορτισμένοι. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την  πολιτική που ασκούσαν και ασκούν μέσα από την εργασία μας. Αν το νερό είναι ακριβό η εάν τα πρόστιμα από την δημοτική αστυνομία ήταν δυσβάστακτα, εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε. Άλλοι χαράζουν πολιτική. Εμείς στην ΔΕΥΑΚ ποτέ δεν συνδυάσαμε τον μισθό μας με την τιμολογιακή τους πολιτική. Είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε να έχουμε εισόδημα για να μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Απαιτούμε δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία, δωρεάν νερό, δωρεάν ενέργεια και υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτά δεν μπορούν να μας τα προσφέρει η  ευρωπαϊκή ένωση του κεφαλαίου. Για τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, τα πάντα είναι εμπόρευμα. Το νερό η ενέργεια η υγεία και η παιδεία..
ΛΕΜΕ
Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

  • Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
  • Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αυτές τις σκέψεις συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας, που είναι και αγώνας δικός μας. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου».