Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 02:13

Επιστολή του Θανάση Πετράκου στον εισαγγελέα για ολιγωρία της αστυνομίας

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΡΤ
Η αστυνομία ολιγωρεί, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, σε επιστολή του προς τον εισαγγελέα Καλαμάτας, ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης διάρρηξης των κέντρων εκπομπής της ΕΡΤ και ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Λυκόδημο και τον Αετό…

Μάλιστα επισημαίνει ότι η αστυνομία ενώ πήγε στο Λυκόδημο απέφυγε να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα…
Ειδικότερα, ο Θανάσης Πετράκος τονίζει στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα ότι παρά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 17 Ιουνίου, για την υπόθεση της διάρρηξης των κέντρων εκπομπής, η αστυνομία ακόμη δεν έχει προβεί στις απαραίτητές ενέργειες. Επιπλέον ζητάει από τον εισαγγελέα να μεριμνήσει για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει διατάξει την άμεση εκπομπή των σημάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η επιστολή του βουλευτή προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα όπως γνωρίζετε από τις 17/6/2013 έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός αγνώστων στοιχείων δράστη ή δραστών με την οποία ζητούσα να διερευνηθούν τα στοιχεία των δραστών και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε εκείνους που έχουν διαπράξει παράνομες πράξεις για την διάρρηξη των κτιρίων όπου στεγάζεται εξοπλισμός της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού NOVA. Παρά την εισαγγελική παραγγελία προς την αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει γίνει από την πλευρά της αστυνομίας καμία ενέργεια. Σημειώνω ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, από τον τεχνικό της NOVA στο Λυκόδημο με την παρουσία τριών (3) αστυνομικών και παρά την προτροπή του τεχνικού της NOVA να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί δεν το έπραξαν.
Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να διατάξετε εκ νέου την αστυνομία για την άμεση διερεύνηση των παράνομων πράξεων για να διαπιστωθούν τα στοιχεία των δραστών που διέπραξαν παράνομες πράξεις. Τέλος κ. Εισαγγελέα θέλω να σημειώσω ότι:

  1. Η συνέχιση της μη εκπομπής της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ το οποίο αποφάσισε ότι πρέπει άμεσα να εκπέμψουν όλα τα κανάλια και οι συχνότητες της ΕΡΤ.
  2. Η συνέχιση της μη εκπομπής του καναλιού της Βουλής και ως εκ τούτου η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών της Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στη Βουλή των Ελλήνων παραβιάζει συνταγματικό δημοκρατικό δικαίωμα των Μεσσήνιων πολιτών.

Για όλους αυτούς τους λόγους πέραν της διερεύνησης των δραστών σας ζητώ να πράξετε τα δέοντα ώστε και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ στο νομό Μεσσηνίας και να εκπέμψει άμεσα στη Μεσσηνία το κανάλι της Βουλής».