Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 00:01

Κοντόφθαλμη και επικίνδυνη μικροπολιτική από τις Αρχές για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λιμενική Επιτροπή και Δήμος Καλαμάτας κάνουν μικροπολιτική με την υπόθεση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής και παίζουν με τον κίνδυνο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Δήμο Καλαμάτας και τη Λιμενική Επιτροπή «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους» και υπογραμμίζει ότι η Καλαμάτα είναι πόλη της δημοκρατίας και του πολιτισμού και όχι νεοναζιστικό άντρο.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει: «Μετά και τη χθεσινή απαράδεχτη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να μην ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του Πάρκου του Λιμενικού στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση πανελλαδικού φεστιβάλ για να τιμήσουν τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ι. Μεταξά, συνεχίζεται το ιδιότυπο πινγκ-πονγκ ανάμεσα στις Αρχές της πόλης. Από το Δήμο, στη Λιμενική Επιτροπή και από εκεί στην Αστυνομία. Από τον Άννα, στον Καϊάφα και από εκεί στον Πόντιο Πιλάτο. Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της πόλης προκαλούν με την συμπεριφορά τους, με τα νομικίστικα τερτίπια τους και την κοντόφθαλμη και επικίνδυνη για την πόλη μικροπολιτική τους.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Όσα λέει (και κάνει) δεν συνιστούν απόψεις, αλλά εκφράσεις μίσους και μισαλλοδοξίας που πλήττουν ευθέως τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας, στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 Έλληνες νεκρούς.
Καλούμε το Δήμο και τη Λιμενική Επιτροπή να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Καλούμε το λαό της πόλης να πάρει μέρος στις προγραμματισμένες αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι φορείς, τα σωματεία και συλλογικότητες της Καλαμάτας. Να διατρανώσει τη θέλησή του να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι. Η Καλαμάτα είναι πόλη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και όχι νεοναζιστικό άντρο.  Οι αντιδράσεις έχουν ήδη πάρει πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα».