Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 00:22

Στην Αρκαδία οι φυλακές του Εφετείου Καλαμάτας!

Στην Αρκαδία οι φυλακές του Εφετείου Καλαμάτας!

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ
Στην Αρκαδία, στο χωριό Πάπαρι και όχι στη Μεσσηνία, φαίνεται ότι θα γίνουν οι φυλακές, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στο γειτονικό νομό, κάτι που προκαλεί τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο πρόεδρος του οποίου, Κώστας Μαργέλης, θα…

…παραχωρήσει το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου για το θέμα. 
Τις φυλακές διεκδικούσαν ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και ο Δήμος Οιχαλίας. Ο μεν πρώτος κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία των φυλακών στην περιοχή του, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Εφετείου Καλαμάτας, ενώ ο δε δεύτερος πιστεύει ότι η λειτουργία φυλακών σε περιοχή κοντά στο Δώριο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τονίζει από την πλευρά του ότι θα ήταν κατάφορη αδικία για το Εφετείο Καλαμάτας να παραμείνει χωρίς σωφρονιστικό κατάστημα ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Κώστας Μαργέλης είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα ικανοποιούσε αυτό το δίκαιο παμμεσσηνιακό αίτημα.
Σημειώνεται ότι το θέμα απασχολεί και τη δημοτική αρχή και μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας θα έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Στ.Μ.