Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 02:53

Με δύο προέδρους και δύο διοικήσεις η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής-Καναδά!

Στο μέσον ο Θόδωρος Τζαλαλής, που το Σάββατο εξελέγη πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, σε μια διαδικασία όμως που δεν αναγνωρίζουν Σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας Στο μέσον ο Θόδωρος Τζαλαλής, που το Σάββατο εξελέγη πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, σε μια διαδικασία όμως που δεν αναγνωρίζουν Σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο Θ. ΤΖΑΛΑΛΗΣ
Εξέλεξε νέα διοίκηση η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, με πρόεδρο τον Πύλιο Θεόδωρο Τζαλαλή. Είναι όμως άγνωστο αν τη νέα διοίκηση αναγνωρίσουν όλα τα Σωματεία-μέλη της Παμμεσσηνιακής ή αν θα γίνει η διάσπαση σε δύο Ομοσπονδίες, μία στην Αμερική και μία στον Καναδά…

Τα Σωματεία της Παμμεσσηνιακής έχουν διασπαστεί σε δύο μέρη, το ένα υποστηρίζει τη διαδικασία που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Καλαμάτα, δηλαδή το 35o συνέδριο στο πλαίσιο του οποίου εξελέγη η νέα διοίκηση. Το άλλο μέρος υποστηρίζει ότι όσα έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν παράνομα και πως το κανονικό 35o συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη στη Βόρεια Αμερική, τη Νέα Υόρκη ή το Σικάγο. Άρα η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά αυτή τη στιγμή έχει δύο προέδρους, τον Βασίλη Μπεμπόνη, που εξελέγη στο 34o συνέδριο και τον Θεόδωρο Τζαλαλή, που εξελέγη το Σάββατο.
Πάντως στις εκλογές που έγιναν το Σάββατο, εξελέγησαν οι εξής, πέρα από τον Θεόδωρο Τζαλαλή: Χρήστος Κάργας (Νέα Υόρκη) Α’ Αντιπρόεδρος. Βασίλης Π. Γιαννέτος (Σικάγο) Β’ Αντιπρόεδρος. Γεωργία Χρέππας (Τορόντο) Γενική Γραμματέας. Βασιλική Σπυροπούλου (Μόντρεαλ) Β’ Γραμματέας. Βασιλική Καλύβας (Νέα Υόρκη) Ταμίας. Γεώργιος Βλαχάκης (Τορόντο) Β’ Ταμίας. Κώστας Σκούτζος (Νέα Υόρκη) Συντονιστής Ανατολικών Πολιτειών Αμερικής. Ελένη Αρβανίτη (Βανκούβερ) Συντονίστρια Βρετανικής Κολομβίας, Καναδά. Τάσσος Δημόπουλος (Τορόντο) Συντονιστής Οντάριο, Καναδά. Νίκος Κρεμμυδιώτης (Μόντρεαλ) Συντονιστής Κεμπέκ. Βασιλική Κουτσούκος-Γκρόσσο (Σικάγο) Συντονίστια Νεολαίας.
Παραμένουν κενές οι θέσεις του Νομικού Συμβούλου και οι θέσεις του Συντονιστή Δυτικών Πολιτειών Αμερικής και του Συντονιστή των Μεσοδυτικών Πολιτειών Αμερικής που θα υποδειχθούν από τις περιφέρειές τους όπως προβλέπει το καταστατικό.
Σε δελτίο Τύπου για τη διαδικασία που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο σημειώνονται τα εξής: «Το 35ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά που έγινε στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουλίου. Την διοργάνωση είχε αναλάβει επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου που απαρτιζόταν από τους: Δημόπουλο Τάσσο (Τορόντο), Γιαννέτο Π. Βασίλειο (Σικάγο), Καλύβα Γεώργιο (Νέα Υόρκη), Κάργα Χρήστο (Νέα Υόρκη), Μαθέ Σταύρο (Μόντρεαλ) και Τζαλαλή Θεόδωρο (Συντονιστή Επιτροπής, Τορόντο).
Στο συνέδριο συμμετείχαν 36 σύνεδροι από 10 συλλόγους (επί συνόλου 16) της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας. Οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν ήσαν οι εξής: Pamisos & Amalia Messenian Society (Boston, MA), Ypapanti To Sotiros Kalamatas (Boston, MA), Brotherhood Dimou Koronis (Montreal, Quebec), Logas Messenian Society (Laval, Quebec), Messenian Brotherhood of Canada (Montreal, Quebec), Brotherhood of B.C. (Vancouver, BC), Association Trifylion Messinias (Toronto, Ontario), Panmessinian Association Papaflesas-Ipapanti (Toronto, Ontario), Messenian Benevolent Association “Aristomenis” (N.Y., New York), Finikouda-Lahanada (Chicago, IL).
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου έγιναν οι εγγραφές των συνέδρων. Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στην έναρξη του Συνεδρίου, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό: Ο Παρασκευάς Σωτηρόπουλος (Πρόεδρος της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Μεσσηνιακών Οργανισμών), ο Νίκος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος AHEPA Ελλάδας) και ο Μιχάλης Σούμπλης (Αντιπρόσωπος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στην Ελλάδα). Παρευρέθηκε στο Συνέδριο επίσης και ο Δημήτρης Πολίτης (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας). Χαιρετισμούς έστειλαν στο Συνέδριο ο Παναγιώτης Αλευράς (Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας), ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας, ο Σταύρος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αδελφότητας "Αριστομένης" Νέας Υόρκης) και ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος (επιστήμονας της NASA).
Πρόεδρος του Συνεδρίου εκλέχτηκε ο Γεώργιος Καλύβας, Αντιπρόεδρος η κ. Ελένη Αρβανίτη και Γραμματέας η κ. Ευθυμία Γαλιατσάτος.
Στις αναφορές των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας για τα τελευταία δύο χρόνια ως επίσης και οι δραστηριότητες των μελών-οργανισμών της Ομοσπονδίας. Τονίστηκε η αναγκαιότητα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών της διοίκησης. Η αντιδημοκρατική και αντικαταστατική στάση του απερχόμενου προέδρου κινητοποίησε σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ και αντιμετωπίστηκε η κρίση που δημιουργήθηκε. Η συμμετοχή της πλειοψηφίας των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας στο 35ο Συνέδριο, ήταν η καλύτερη απάντηση στους λανθασμένους (λίαν επιεικώς) χειρισμούς του προέδρου την τελευταία διετία και στην επιμονή του να οργανώσει το 35ο Συνέδριο στην Αμερική. Ας σημειωθεί ότι μόνο τρεις σύλλογοι είχαν δηλώσει συμμετοχή σε τυχόν οργάνωση του 35ου Συνεδρίου στην Αμερική.
Το 35ο Συνέδριο λάμπρυναν με την παρουσία τους και τις πραγματικά καταπληκτικές τους ομιλίες ο Σταύρος Μπένος (Πρόεδρος "Διαζώματος", τέως Υπουργός), με θέμα "Ο Ρόλος των Πολιτών στην Ανάδειξη των Μνημείων", ο Δημήτριος Μανιάτης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας) με θέμα «Η Οικονομία της Μεσσηνίας, Επενδυτικές Δραστηριότητες και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στο Νομό Μεσσηνίας» και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος (Εμπορικός Διευθυντής Οινομεσσηνιακή ΑΕ), με θέμα «Επενδύσεις στην Μεσσηνία». Οι τρεις ομιλητές κατέπληξαν το ακροατήριο με τις αναλυτικές και εμπεριστατωμένες ομιλίες τους και τις συγκεκριμένες τους ιδέες και προτάσεις για το πως οι απόδημοι Μεσσήνιοι, και όχι μόνο, μπορούν να συμβάλουν στην ανάδειξη του Νομού μας. Οι πολυάριθμες ερωτήσεις των συνέδρων ήταν αποτέλεσμα του τεράστιου ενδιαφέροντος που προκάλεσαν οι εισηγήσεις των ομιλητών.
Το Συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να διοργανώσει το επόμενο συνέδριό του στο Βανκούβερ το 2015. Σε περίπτωση μη αποδοχής της πρότασης από τον σύλλογο του Βανκούβερ, ως ενναλλακτικός τόπος του 36ου Συνεδρίου ψηφίστηκε το Τορόντο.
Η νέα διοίκηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του 35ου Συνεδρίου στην Καλαμάτα και κυρίως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα για την παραχώρηση του συνεδριακού του χώρου και όχι μόνο. Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί το απερχόμενο ΔΣ για την πίστη του στις δημοκρατικές αξίες και αρχές, την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων των συνεδρίων, της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του καταστατικού.
Επίσης η Ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Μιχάλη Σούμπλη (πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαμάτας και εκπρόσωπο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στην Ελλάδα), για την συμβολή του στην επιτυχή οργάνωση του 35ου Συνεδρίου μας στην Καλαμάτα».