Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 16:39

Θερμό επεισόδιο στο Διοικητήριο για το σκουπιδότοπο Γιαννιτσανίκων

ΠΗΓΕ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
Με τόσο έντονο τρόπο ώστε χρειάστηκε να προσέλθει η αστυνομία, επιχείρησε να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία της στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, οικογένεια από τα Γιαννιτσάνικα, η οποία καταγγέλλει ότι, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του παλιού σκουπιδότοπου, καταπατάται η ιδιοκτησία της.
Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν μέλη της οικογένειας Αλοίμονου πήγαν στο Διοικητήριο, όπου βρισκόταν ο δήμαρχος, και με εντονότατο τρόπο άρχισαν να διαμαρτύρονται για απόπειρα αφαίρεσης τμήματος της περιουσίας τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, δεν χρειάστηκε ωστόσο οι αστυνομικοί να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι ηρέμησαν.
Αργότερα, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε μαζί τους και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει προσωπικά το θέμα. Όπως τόνισε, σε δηλώσεις του στη συνέχεια, ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αδικήσει κανέναν και δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε αυτή την περίπτωση. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν μπορεί και να μην υπερασπίζεται την ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Από την πλευρά του, ο γιος της οικογένειας, Παναγιώτης Αλοίμονος, κατήγγειλε σειρά αυθαίρετων ενεργειών, τόσο από τον εργολάβο, που αποκαθιστά το σκουπιδότοπο, όσο και από το Δήμο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο λόγος που τα μέλη της οικογένειας αντέδρασαν τόσο έντονα το πρωί, ήταν, όπως υποστήριξαν, ότι νωρίτερα είχε επιχειρηθεί να γίνει οριοθέτηση του χώρου, εις βάρος του ιδιωτικού οικοπέδου.
Στ.Μ.