Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 16:21

Από Σεπτέμβρη ανάπλαση στην παλιά αστυνομία μαζί με άπλωμα τραπεζοκαθισμάτων

Από Σεπτέμβρη ανάπλαση στην παλιά αστυνομία μαζί με άπλωμα τραπεζοκαθισμάτων

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εργολάβο για την ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους, στην παλιά Αστυνομία (μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος). Ανάπλαση που αναμένεται ότι θα φέρει τραπεζοκαθίσματα και στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της πόλης…

Πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί το δικαίωμα στις επιχειρήσεις της δυτικής πλευράς να «απλώσουν» τραπεζοκαθίσματα σε ακτίνα δύο μέτρων από την οικοδομική γραμμή.
Σημειώνεται ότι μετά το «ξήλωμα» του παράνομου περιπτέρου στη συμβολή της Φραντζή με την Αριστομένους, είναι πλέον πιο εύκολο για τη δημοτική αρχή να εισηγηθεί το «άπλωμα» των τραπεζοκαθισμάτων, θέμα που όσο λειτουργούσε το περίπτερο είχε προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι επιχειρείται η εξυπηρέτηση καταστήματος σε βάρος το περιπτέρου.
Το θέμα είναι ότι τελικά εξυπηρετούνται όλες οι επιχειρήσεις, εκτός από δύο μόνο, που όμως οι συγκεκριμένες εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες είχαν το δικαίωμα της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία.
Πρόκειται για τα δύο καταστήματα της Σιδηροδρομικού Σταθμού, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, στις οποίες η δημοτική αρχή απαγορεύει να βάλουν λίγα τραπεζοκαθίσματα επάνω στην πλατεία.
Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στο πεζοδρόμιο μεταξύ της Φραντζή και της Ξενοφώντος, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 310.000 ευρώ και ανάδοχος είναι η Βασιλική Καραγιάννη, που προσέφερε έκπτωση ύψους 34,39% και άρα το έργο θα κοστίσει περίπου 203.000 ευρώ.
Το πεζοδρόμιο θα έχει το σχέδιο του αναπλασμένου πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της Αριστομένους, θα γίνει φύτευση δέντρων και θα μετακινηθεί πιο πίσω το περίπτερο στη συμβολή της Ξενοφώντος με την Αριστομένους.
Στ.Μ.