Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 16:06

"Καθαρή" Καλαμάτα με "βρόμικο" εργολάβο γράφει σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών"

"Καθαρή" Καλαμάτα με "βρόμικο" εργολάβο γράφει σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών"

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ
Μια ολόκληρη σελίδα σχεδόν, με «χτύπημα» και στο πρωτοσέλιδό της, έχει διαθέσει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», για τη νέα απευθείας ανάθεση μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας από εργολάβο που έχει δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη…

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει πάει και στη Βουλή, με ερώτηση που έχει καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη.
Το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι του Δημήτρη Τερζή και ξεκινάει ως εξής: «Πριν καν κοπάσει ο αχός από την περιβόητη ιστορία της μεταφοράς απορριμμάτων από την Καλαμάτα και του θαψίματός τους στο δρυοδάσος της Φολόης, ο Δήμος Καλαμάτας για άλλη μια φορά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί εκ νέου με τον ίδιο εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα, ο οποίος ως γνωστόν ήδη μετράει περίπου 50 μήνες ποινών από καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Αυτό όπως φαίνεται ουδόλως απασχολεί τη δημοτική αρχή του κ. Νίκα, ο οποίος με πρόσχημα την «καθαρή Καλαμάτα» για την περίοδο του καλοκαιριού αναθέτει ξανά στον ίδιο εργολάβο την αποκομιδή των σκουπιδιών».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Τερζής αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε η διάθεση άλλων 100.000 ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών για 15 ημέρες, με νέα απευθείας σύμβαση του Δήμου με τον ίδιο εργολάβο.
Εκτενής αναφορά γίνεται και στην τοποθέτηση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδημάρχου Οικονομικών Παύλου Μπουζιάνη, που επέρριψε ευθύνες στους κατοίκους του Ταϋγέτου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα.
Τέλος, το ρεπορτάζ κλείνει με το ερώτημα του δημοσιογράφου αν το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έχει εγκρίνει τις συμβάσεις της απευθείας ανάθεσης, «γνωρίζει τις δοσοληψίες του εργολάβου με τη Δικαιοσύνη».